Капустяна дієта

Капустяна дієта

Схуднути за допомогою капусти - реально. Просто замініть нею гарнір під час обіду і вечері. Схуднення в такому випадку буде не таким інтенсивним, однак – абсолютно безпечним для здоров’я.

Поділитися:

У капустяній дієті можна використовувати будь-які види капусти – білокачанну, брюссельську, пекінську, цвітну і броколі, а також їх комбінації.

Перед тим як випробувати на собі цю дієту, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Загальні рекомендації до капустяної дієти

1. Відмовтеся від виробів з борошна, алкоголю, солодких і газованих напоїв, жирів, солі і цукру.

2. Щодня слід випивати приблизно 1,5-2 літри рідини: трав'яні відвари, зелений чай, воду і чорну каву до сніданку.

3. Потрібно влаштовувати не менше 5 прийомів їжі, бажано через однакові проміжки часу.

4. Не припустимі під час дієти інтенсивні фізичні і розумові навантаження.

5. Після кількох днів обмежень в їжі організм буде намагатися повернути втрачені кілограми. Тому стежте за раціоном, не зловживайте жирним, смаженим, солодким і продуктами з борошна.

6. Після закінчення дієти можна розпочати спортивні навантаження, щоб підтягнути шкіру та втримати вагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Гарбузові оладки від Юлії Саніної

Які дієти на капусті варті уваги – читайте далі.

Капустяна дієта на 3 дні

Ця дієта буде ситною, тому голодувати не доведеться. Крім капусти, яку можна їсти скільки завгодно, потрібно за день випити 1,5 літра рідини, можна у вигляді зеленого чаю. Так само можна їсти всі фрукти, за винятком бананів.

Швидка капустяна дієта

Тривалість дієти ви повинні визначити самі, вона може тривати від 3 до 5 днів. Дуже важливо, дотримуючись дієти, приймати їжу в один і той самий час 5-6 разів на день. Так само дієтологи рекомендують відмовитися від солі або обмежити її до 5 грамів на день. При дотриманні дієти ви повинні в день випивати до двох літрів води з урахуванням їжі, приготованої на воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Півень у вині від Олексія Душки

Зниження ваги за тиждень

Ця дієта важка тим, що виключити потрібно якомога більше продуктів, залишивши тільки капусту і велику кількість води. Не можна вживати цукор, сіль, продукцію з борошна, газовану воду, алкоголь.

Капусту можна їсти в необмеженій кількості і в будь-якому вигляді, додаючи до страв моркву, цибулю, а також випиваючи на ніч склянку кефіру з низьким відсотком жирності. До капусти можна додавати нежирні сорти м'яса або риби. З фруктів не рекомендовано вживати банани і виноград, зважаючи на їхню високу калорійність.

Такий раціон може позбавити до 7-10 кг за тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полюбити броколі: 5 рецептів для скептиків

Недоліки капустяної дієти

1. Цей раціон – бідний на вуглеводи, через це ви можете відчувати слабкість, брак енергії, а процес мислення буде недостатньо гострим.

2. Дієта відрізняється незбалансованістю, тому прийом вітамінів – обов'язковий.

3. Капуста – продукт специфічний: не всім подобається, і не кожен організм здатний її переносити в великій кількості (у разі побічних ефектів можливе здуття живота).

Дієтологи попереджають: якщо по завершенню дієти знову повернутися до колишнього способу харчування, то втрачені кілограми повернуться вже через пару днів.

Новини по темі