"Їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — литовський журнал назвав захисників Маріуполя «Людьми 2022 року»

Обкладинку видання пикрасило фото захисника Маріуполя Михайла Діанова.

Литовський журнал VALSTYBĖ, який висвітлює політичні та економічні теми, презентував новий випуск. Обкладинку видання пикрасило фото захисника Маріуполя Михайла Діанова, яке облетіло весь світ. У своєму матеріалі радактори назвали оборонців Маріуполя «Людьми 2022 року».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент України Володимир Зеленський та "український дух"названі людиною року Time

"Це фото захисника Маріуполя Михайла Діанова облетіло світ і ще раз нагадало про героїчну боротьбу українських захисників у Маріуполі. Тоді батальйон «Азов» на чолі з Денисом Прокопенком в оточенні значно більших сил росії захищав позиції на меткомбінаті «Азовсталь» протягом трьох місяців. Тому ми обрали захисників Маріуполя «Людьми світу 2022 року»: їхня жертва докорінно змінила хід, а також саме сприйняття війни", — зазначили в редакції.

Також у виданні підкреслили, що з початку війни українські герої не здавалися і давали відсіч ворогові, чим довели, що "блискавична війна росії в Україні не буде успішною", Україна просто не здасться.

Нагадаємо, фото морпіха Михайла Діанове, яке облетіло весь світ, зробив азовець Дмитро Козацький з позивним "Орест" на "Азовсталі". 

Шукайте більше цікавих новин в телеграм-каналі 1+1.

Більше новин