Кабачки у томатному соусі на зиму можна консервувати без стерилізації. Рецепт такої консервації досить простий та швидкий. Замість томатного соусу можна зробити кабачки з кетчупом чилі (марку вибирайте вже на свій смак).
Інгредієнти
1. Кабачки промити, очистити від насіння та шкірки. Нарізати кружечками або половинками кружечків.
2. Солодкий перець нарізати соломкою.
3. Обсмажити на сковороді, додати томатну пасту, цукор, оцет, сіль і тушкувати близько півгодини.
4. Прибрати з плити, додати мелений перець та часник, перемішати та розкласти в простерилізовані заздалегідь банки. Закрутити.
5. Відправляємо на добу під ковдру. Зберігати такі кабачки можна у квартирі за нормальної температури.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати кабачки: форма, розмір, шкірка та плодоніжка. Що таке борошниста роса на кабачках?
Окрім консервації, дуже популярними є рецепти маринованих кабачків. Взимку вони якнайкраще підійдуть до вашого столу.
Інгредієнти
1. На дно підготовлених банок викласти всі спеції (листя, кріп) і 2-3 зубчика часнику. Щільно укласти, легенько трамбуючи, нарізані кабачки, залити окропом і залишити на 15 хвилин, потім злити воду.
2. Приготувати маринад: відміряти необхідну кількість води, додати сіль, цукор, кетчуп "чилі". Кип'ятити 5 хвилин і додати оцет.
3. Залити маринадом банки до верху і закатати. Перевернути догори дном і накрити пледом на добу. Зберігати можна за кімнатної температури.