Як обирати кабачки: форма, розмір, шкірка та плодоніжка. Що таке борошниста роса на кабачках?

Як обирати кабачки? Форма, шкірка, розмір кабачка. Борошниста роса на кабачках
freeimages.com/Vika Tralivali

Як правильно обирати кабачки? Чи важлива їхня форма, розмір та шкірка? Які є ознаки того, що кабачки оброблені пестицидами?

Поділитися:

Кабачок – це справжній король літа. З нього можна приготувати безліч смачних та корисних страв. Про те, на що звернути увагу при купівлі кабачків, розповідали в ефірі шоу «Твій день».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фаршировані перці, помідори, кабачки у сметанному соусі: рецепт Руслани Писанки

Якісні, найбільш корисні кабачки мають бути правильної форми, не «покручені».

Важливо звернути увагу на розмір кабачка – до 15 см в довжину. Великі плоди як правило перестиглі: вони мають багато насіння, а корисних властивостей в них в 2-3 рази менше, ніж в молодих.

Шкірка кабачка повинна бути гладенька, ледь блискуча, але не надто глянцева. Ненатуральна глянцевість – це ознака того, що в кабачках багато пестицидів та нітратів.

як обрати кабачкиФото: pixabay.com/Alexey_Hulsov

Варто звернути увагу і на плодоніжку кабачка: вона має бути зеленою і свіжою, ледь вологою. А от суха плодоніжка може бути ознакою обробки пестицидами.

Щоб кабачки довше зберігалися в холодильнику, на їхній шкірці не повинно бути жодних пошкоджень.

Дуже небезпечно готувати кабачки з так званою борошнистою росою. Її головні ознаки – це білі плями на листях, схожі на те, що їх присипали борошном. На більш запущеній стадії хвороби, яку можуть побачити покупці, її прояви є і на плодах ­– шкірка кабачків стає нерівною, шершавою. Борошниста роса – це грибкова хвороба. Якщо з’їсти заражений кабачок, можна отримати симптоми харчового отруєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачну запіканку з кабачків: рецепт «шарлотки» з кабачків від Руслани Писанки

Найкраще смакують і найбільш корисні для здоров’я молоді, невеликі за розміром кабачки, з гладенькою, але не надто блискучою шкіркою.