Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Як заморозити кабачки на зиму: 5 способів

Якщо ви не знаєте, що робити з рясним урожаєм кабачків: набридло готувати оладки, рулетики чи рагу, то варто заморозити ці овочі на зиму.

У самому розпалі сезон кабачків, прийшов час подумати про заготовки на зиму. Заморожені кабачки можна буде додавати взимку до рагу чи супу. Крім того, кабачки – ідеальний продукт для першого прикорму немовлят.

Як правильно заморозити кабачки – читайте далі.

1. Спочатку кабачки потрібно вимити, витерти насухо та нарізати кубиками. У такій формі їх зручно буде додавати у супи та овочеві страви. Потім необхідно скласти підготовлені до заморозки овочі у маленькі пакетики, поділивши їх на порції. Щільно зав'язати пакети та відправити у морозильну камеру.

2. Якщо ж ви полюбляєте смажені кабачки або запіканки, то вам треба нарізати овочі у вигляді кружечків. Перед тим, як заморозити кабачки на зиму, розкладіть кружечки у один шар на дошці, покритій поліетиленової плівкою. Так кабачки не поламаються та не злипнуться у морозильній камері. Спочатку відправте дошку з овочами на промерзання у морозильну камеру. Після цього овочі слід перекласти у контейнери чи пакети та поставити на заморозку до зимового періоду.

3. Заморожувати можна і вже посмажені кабачки. Для цього потрібно тонко порізати овочі та обсмажити. Потім покласти в пакети та покласти у морозильну камеру.

4. Один з варіантів заморозки кабачків – зробити напівфабрикат для оладок. Для цього натріть кабачки разом з морквою, дайте стекти зайвій воді та поставте на заморозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки

5. Заморозити можна і пюре з кабачків. Для цього підготовлені кабачки ріжуть кубиками, опускають в окріп та варять майже до готовності. Потім кабачки викидають у друшляк для стікання води, подрібнюють за допомогою блендера у однорідну суміш. Таке пюре розкладають у невеликі пластикові контейнери (на один раз), закривають кришками або плівкою і ставлять в морозильну камеру.

Тим, хто не любить смак кабачків, рекомендують кружечки кабачків спочатку бланшувати у кип'ятку близько трьох хвилин, а потім викласти на рушник, дати охолонути, а тоді – у морозильну камеру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обирати шоколад та цукерки: Поради Олексія Душки

Чи можна заморозити кабачки з іншими овочами, наприклад, з баклажанами? Якість заморозки овочів разом може відобразитись на їхньому смаку, тому про такі експерименти можна задуматись лише у разі подальшого поєднання цих овочів у вигляді пюре, супів чи рагу.

Як правильно розморозити кабачки

Найчастіше заморожені кабачки перед приготуванням страв не розморожують. Обсмажені кабачки вже практично готові до вживання. Їх можна підігріти у мікрохвильовці.

Якщо потрібно кабачки розморозити, тпоставте їх у холодильник або в приміщення з кімнатною температурою. Усю рідину, що виділилась – злийте. Пюре розморожують так само.

Кабачки, порізані кружечками, дістають з морозильної камери, злегка розморожують, обвалюють у борошні або опускають в кляр та обсмажують.

І пам'ятайте, кабачки можуть зберігатись у морозильній камері один рік! Однак, для такого ефекту потрібно заморожені шматочки помістити у пакет з застібкою та випустити з нього повітря.

2018-09-17
Новини
Новини