UA RU

Кабачки в томаті на зиму: рецепти без стерилізації

©© unsplash/Jason Briscoe

Прості і швидкі рецепти кабачків у томатному соусі.

Кабачки у томатному соусі на зиму можна консервувати без стерилізації. Рецепт такої консервації досить простий та швидкий. Замість томатного соусу можна зробити кабачки з кетчупом чилі (марку вибирайте вже на свій смак).

Кабачки в томаті на зиму: як приготувати без стерилізації

Інгредієнти

  • кабачки 3 кг
  • томатна паста 200 г
  • часник 5 зубків
  • болгарський перець 10 шт
  • рослинна олія 1/2 склянки
  • цукор 1 склянка
  • сіль 1,5 ст.
  • оцет 1 ст.
  • чорний перець 1/2 ч. л.

Рецепт приготування кабачків у томатному соусі (або кабачки з кетчупом чилі)

1. Кабачки промити, очистити від насіння та шкірки. Нарізати кружечками або половинками кружечків.
2. Солодкий перець нарізати соломкою.
3. Обсмажити на сковороді, додати томатну пасту, цукор, оцет, сіль і тушкувати близько півгодини.
4. Прибрати з плити, додати мелений перець та часник, перемішати та розкласти в простерилізовані заздалегідь банки. Закрутити.
5. Відправляємо на добу під ковдру. Зберігати такі кабачки можна у квартирі за нормальної температури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати кабачки: форма, розмір, шкірка та плодоніжка. Що таке борошниста роса на кабачках?

Мариновані кабачки з кетчупом чилі на зиму: прости рецепт

Окрім консервації, дуже популярними є рецепти маринованих кабачків. Взимку вони якнайкраще підійдуть до вашого столу. 

Інгредієнти

  • кабачки 3 кг
  • кетчуп "чилі" 1 уп
  • уксус 1 склянка
  • caхap 1 склянок
  • соль 2 ст.л.
  • вода 1,5 л
  • спеції: лавровий лист, перець горошок, часник, гострий перець, квіти кропу

Рецепт приготування маринованих кабачків із кетчупом чилі

1. На дно підготовлених банок викласти всі спеції (листя, кріп) і 2-3 зубчика часнику. Щільно укласти, легенько трамбуючи, нарізані кабачки, залити окропом і залишити на 15 хвилин, потім злити воду.

2. Приготувати маринад: відміряти необхідну кількість води, додати сіль, цукор, кетчуп "чилі". Кип'ятити 5 хвилин і додати оцет.

3. Залити маринадом банки до верху і закатати. Перевернути догори дном і накрити пледом на добу. Зберігати можна за кімнатної температури.

Новини по темі
Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Приймаю