Коли День автомобіліста в Україні: історія свята

День автомобіліста і дорожника в Україні у 2021 році відзначаємо в останню неділю жовтня.

День автомобіліста і дорожника відноситься до урочистостей, у яких немає фіксованої дати. Спочатку передбачалося, що це свято відзначатимуть тільки ті, хто працює в цій галузі, але пізніше День автомобіліста стали святкувати всі бажаючі. В 2021 році День автомобіліста припадає на 31 жовтня.

День автомобіліста 2021 історія свята

Історія свята бере початок ще з СРСР. Тоді це був День працівника автомобільного транспорту. В Україні свято встановлено  «…на підтримку ініціативи працівників автомобільного транспорту і дорожнього господарства…» згідно з Указом Президента України "Про День автомобіліста і дорожника" від 13 жовтня 1993 року. За часів незалежності, День водія зробили спільним професійним святом як для водіїв, так і для працівників шляхового господарства під назвою День автомобіліста і дорожника.

Нині ж святкують День працівника автотранспорту, або, як його ще називають — День водія — не тільки ті, хто власне сидить за кермом. Тепер це офіційне свято всіх працівників дорожньо-транспортної галузі в цілому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Твій день» приготував сюрприз для глядачів: Твоя мрія про червоне авто може стати реальністю

Коли відзначаємо день автомобіліста у 2021 році

Щорічно День автомобіліста в Україні відзначають в останню неділю жовтня, в 2021 році свято випадає на 31 жовтня.

Нагадуємо, що завдяки благодійній ініціативі "Твоя мрія — Твій день" водієм можеш стати ти! Переходь за посиланням на сайт mriya.1plus1.ua, тисни кнопку «Хочу спробувати», та перераховуй благодійний внесок у розмірі від 200 гривень. Ти можеш робити стільки благодійних внесків, скільки хочеш до 15 грудня включно. Кожен з них – твій шанс перемогти та допомогти. Ось ця  італійська червона автівка зі скляним дахом чекає на тебе!

Дивіться експеримент, як ведучий "Твій день" Тімур Мірошниченко на один день став працівником АЗК:

Loading...

Більше новин