Восени у грибників настає гаряча пора, коли можна відвести душу у пошуках «скарбів». Однак, цього року варто пам'ятати про безпеку та про заборону ходити у ліс там, де є спеціальні знаки та попередження. Принісши додому ароматні грибочки, виникає питання, як правильно їх приготувати, щоб зберегти на зиму. Як маринувати гриби, щоб вони зберегли колір та смак?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не отруїтися грибами: поради експертів у "Сніданку з 1+1"
Інгредієнти:
Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати у воду 9% столовий оцет.
►Гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані та дуже м'які, замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
►Зрізати з ніжки залишки грибниці та нарізати гриби на великі шматочки.
►Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
►Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
►Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
►Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
►У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби, доводимо до кипіння і варимо 5-10 хвилин.
►Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках, зверху залити рослинною або оливковою олією.
►Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.