Рецепт польських грибів на зиму: маринування (покроковий рецепт)
Польські гриби прекрасно підходять для приготування багатьох страв: грибних супів, смажених, тушкованих страв, підлив або для начинки до пирогів і млинців. Польські гриби ідеально підходять для заморожування, сушіння та консервування.
Урожай грибів в цьому році просто величезний. Особливо добре вродили польські гриби. Згідно з дослідженнями, польський гриб збільшує розумову активність, оновлює нервові клітини, доброчинно впливає на стан шкіри, волосся і нігтів.
Дари лісу можна використовувати у свіжому вигляді для приготування різних страв і вживати маринованими — в якості закуски. Ми пропонуємо рецепт консервування польських грибів на зиму, щоб ласувати ними не тільки в сезон, але й в холодну пору року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт приготування яблучних дерунів — швидко, корисно та недорого (відео)
Рецепт польських грибів на зиму
Маринування польських грибів на зиму не складне, головне знати послідовність дій і дотримуватися пропорцій зазначених в рецепті консервування польських грибів на зиму.
Для того, щоб заготовити гриби на зиму необхідно взяти такі інгредієнти:
- польські гриби — 1 кг
- вода для приготування маринаду — 1 л
- рослинна (оливкова) олія — 50 мл
- оцет для приготування маринаду — 50 мл
- часник — 5 зубків
- сіль, цукор — по 1 ст. л.
- гвоздика — 5 шт
- лавровий лист — 4 шт
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт соусу ткемалі: як приготувати грузинський соус зі слив (секретний інгредієнт для неперевершеного смаку)
Для маринування польських грибів необхідно:
►Польські гриби перебрати, прибрати всі зіпсовані, червиві і перезрілі.
►Замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
►Польські гриби ретельно вимити. Для того, щоб легше було усунути землю, пісок, листочки, що прилипли, можна використовувати м'яку кухонну губку.
►Зрізати з ніжки залишки грибниці. Нарізати гриби на великі шматочки (якщо польські гриби невеликі, їх можна замаринувати цілими).
►Підготувати розсіл — в холодну воду додати 1ч. л. солі на 1 л води.
►Залити гриби підготовленим розсолом і варити 5 хвилин. Після цього відвар необхідно злити.
►Проварені гриби промити під холодною водою, ще раз залити підсоленою водою, довести до кипіння і варити вдруге приблизно 25-30 хв.
►Промити проварені гриби холодною водою і дати постояти, щоб зійшла зайва рідина.
►У приготований раніше маринад для консервування перекладаємо відварені гриби.
►Довести до кипіння і варити 5-10 хвилин.
►Проварені в маринаді гриби розкласти по чистих стерилізованих банках.
►Зверху польські гриби залити рослинною або оливковою олією.
►Закатати банки стерилізованими кришками, перевернути догори дном, закутати у щось тепле і дати відстоятися до повного охолодження.
Рецепт польських грибів на зиму: як приготувати маринад для консервування
Для приготування маринаду для консервування необхідно змішати в місткості воду, сіль, цукор, часник, лавровий лист і гвоздику в зазначених раніше пропорціях і довести до кипіння. Після закипання додати в воду 9% столовий оцет. Маринад готовий.
Зберігайте рецепт польських грибів на зиму і балуйте близьких смачною закускою!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фантастична осіння лазанья з кабачків від Ольги Сумської — смачно, корисно та дуже просто
Спробуйте також приготувати картопляну запіканку з куркою та грибами: