Рецепт домашнього кетчупу на зиму: покрокова інструкція приготування натурального соусу з томатів

Вибір кетчупів в магазинах дивовижний, але, як правило, в них додаються усілякі барвники та загущувачі. Ми пропонуємо рецепт домашнього кетчупу, який можна вживати щоденно або законсервувати на зиму.

Кетчуп — це соус з томатів в поєднанні з різними овочами та спеціями. Рецепт домашнього кетчупу на зиму простий в приготуванні, головне дотримуватися послідовності дій та вказаних пропорцій продуктів.

Для приготування смачного та густого домашнього кетчупу краще обирати стиглі, м'ясисті томати й червоний болгарський перець — для яскравішого кольору та насиченого смаку.

Як приготувати кетчуп на зиму

Для приготування домашнього кетчупу на зиму необхідно взяти наступні продукти:

  • томати — 5 кг
  • кислі яблука — 1 кг
  • цибуля — 1 кг
  • червоний болгарський перець — 1 кг
  • крохмаль — 2 ст.л.
  • цукор — 2 склянки
  • сіль — 3 ст.л.
  • духмяний перець — 20 горошин
  • гвоздика — 10 шт
  • мелена кориця — 1 ч. л.
  • оцет — 1 стакан 
  • червоний мелений перець та інші спеції — за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сушка грибів в духовці з конвекцією: покрокова інструкція заготівлі грибів на зиму

Кетчуп на зиму: рецепт приготування

Для того, щоб приготувати кетчуп з помідорів та болгарського перцю необхідно:

►Овочі помити, очистити від плодоніжок та насіння.
►Нарізати томати та яблука на невеликі шматочки.
►Почистити та нарізати цибулю й болгарський перць.
►Нарізані овочі пропустити через м'ясорубку або перемолоти за допомою блендера до однорідного пюре. 
►Перемелену овочеву суміш перелити у каструлю, поставити на вогонь та трішки проварити. 
►Проварену рідину процідити через сито та знову поставити на вогонь (залишити одну склянку соку для розмішування крохмалю).
►Варити на повыльному вогні. Коли кількість соку зменшиться приблизно у 2 рази, додати спеції та готувати ще 20 хвилин. 

Спеції можна зав’язати в марлю та помістити в каструлю з томатним соком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачну запіканку з кабачків: рецепт «шарлотки» з кабачків від Руслани Писанки

►Через 20 хвилин додати у кетчуп сіль, цукор та влити оцет. Перемішати всі інгредієнти та проварити 5 хвилин з моменту закипання. Тим часом у склянці розвести крохмаль з томатним соком.
►Через 5 хвилин вийняти мішечок зі спеціями та поступово влити розведений крохмаль, весь час ретельно перемішуючи суміш.
►Томатну суміш довести до закипання та виключити. 
►Готовий кетчуп з помідорів необхідно перелити у простерилізовані банки, закатати кришками та поставити в холодне місце для зберігання на зиму. 

Зберігайте рецепт домашнього кетчупу на зиму та балуйте смачненьким себе та близьких у холодну пору року!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт польських грибів на зиму: маринування (покроковий рецепт)

Спробуйте також приготувати грибний паштет «Ранок у лісі» — дивіться рецепт у відео сюжеті: 

Loading...

Більше новин