Рецепт домашнього кетчупу на зиму: покрокова інструкція приготування натурального соусу з томатів
Вибір кетчупів в магазинах дивовижний, але, як правило, в них додаються усілякі барвники та загущувачі. Ми пропонуємо рецепт домашнього кетчупу, який можна вживати щоденно або законсервувати на зиму.
Кетчуп — це соус з томатів в поєднанні з різними овочами та спеціями. Рецепт домашнього кетчупу на зиму простий в приготуванні, головне дотримуватися послідовності дій та вказаних пропорцій продуктів.
Для приготування смачного та густого домашнього кетчупу краще обирати стиглі, м'ясисті томати й червоний болгарський перець — для яскравішого кольору та насиченого смаку.
Як приготувати кетчуп на зиму
Для приготування домашнього кетчупу на зиму необхідно взяти наступні продукти:
- томати — 5 кг
- кислі яблука — 1 кг
- цибуля — 1 кг
- червоний болгарський перець — 1 кг
- крохмаль — 2 ст.л.
- цукор — 2 склянки
- сіль — 3 ст.л.
- духмяний перець — 20 горошин
- гвоздика — 10 шт
- мелена кориця — 1 ч. л.
- оцет — 1 стакан
- червоний мелений перець та інші спеції — за смаком
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сушка грибів в духовці з конвекцією: покрокова інструкція заготівлі грибів на зиму
Кетчуп на зиму: рецепт приготування
Для того, щоб приготувати кетчуп з помідорів та болгарського перцю необхідно:
►Овочі помити, очистити від плодоніжок та насіння.
►Нарізати томати та яблука на невеликі шматочки.
►Почистити та нарізати цибулю й болгарський перць.
►Нарізані овочі пропустити через м'ясорубку або перемолоти за допомою блендера до однорідного пюре.
►Перемелену овочеву суміш перелити у каструлю, поставити на вогонь та трішки проварити.
►Проварену рідину процідити через сито та знову поставити на вогонь (залишити одну склянку соку для розмішування крохмалю).
►Варити на повыльному вогні. Коли кількість соку зменшиться приблизно у 2 рази, додати спеції та готувати ще 20 хвилин.
Спеції можна зав’язати в марлю та помістити в каструлю з томатним соком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смачну запіканку з кабачків: рецепт «шарлотки» з кабачків від Руслани Писанки
►Через 20 хвилин додати у кетчуп сіль, цукор та влити оцет. Перемішати всі інгредієнти та проварити 5 хвилин з моменту закипання. Тим часом у склянці розвести крохмаль з томатним соком.
►Через 5 хвилин вийняти мішечок зі спеціями та поступово влити розведений крохмаль, весь час ретельно перемішуючи суміш.
►Томатну суміш довести до закипання та виключити.
►Готовий кетчуп з помідорів необхідно перелити у простерилізовані банки, закатати кришками та поставити в холодне місце для зберігання на зиму.
Зберігайте рецепт домашнього кетчупу на зиму та балуйте смачненьким себе та близьких у холодну пору року!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт польських грибів на зиму: маринування (покроковий рецепт)
Спробуйте також приготувати грибний паштет «Ранок у лісі» — дивіться рецепт у відео сюжеті: