Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової

Сезон гарбуза у самому розпалі!

Гарбуз – смачний та корисний дар осені. На 100 г – 23 калорії. Овоч багатий на вуглеводи – їх тут аж 78%, у тому числі глюкоза 2,6 г на 100 г, харчові волокна – 2 г, фруктоза – 0,9 г, сахароза – 0,5 г.

Гарбуз містить бета-каротин, що є дуже корисним для зору. А ще – багато вітамінів та мінералів: А, С, Е, РР, вітаміни групи В, калій, цинк, кальцій, фосфор магній тощо.

Спеціально для вас –  2 рецепти корисних та смачних сніданків з гурбузом.

Оладки з цілозернового борошна та гарбуза

На 100 г – 169 ккал

Нам потрібно:

  • Цілозернове борошно, приблизно 150 г
  • Закваска або не кислий кефір, 2,5% жирності, 200 мл
  • 1 куряче яйце
  • 50 г гарбуза
  • 1 ч .л. ванільного цукру
  • 1 ч л розпушувача
  • Дрібка солі
  • 2 ст. л. оливкової олії

@panasunka

Приготування.

1. Збиваємо міксером яйце та цукор

2. Підігріваємо кефір та додаємо у нього розпушувач

3. З’єднуємо яйце з кефіром, додаємо дрібку солі та поступово борошно. Нам треба отримати консистенцію тіста як у густої сметани.

4. У готове тісто тремо дрібно гарбуз

5. Додаємо оливкову олію

6. Кулінарним пензликом змащуємо пательню олією та випікаємо оладки.

Важливо! Випікаємо без олії – вона є у тісті. Використовуємо посуд з антипригарним покриттям.

Сирники з гарбузом у духовці

На 100 г – 120 ккал

Нам потрібно:

  • Кисломолочний сир 5% жирності, 200 г (1 пачка)
  • 100 г гарбуза
  • 1 куряче яйце
  • 1 ст л манки з твердих сортів пшениці
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • Цілозернове борошно у якості панірування

@kashevarnya

Приготування:

1. Збиваємо блендером сир з яйцем та цукром

2. Гарбуз дрібно тремо та додаємо до сиру

3. Додаємо манку та все гарно вимішуємо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової

4. Формуємо сирники та обвалюємо у цілозерновому борошні.

5. Деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо на нього сирники

6. Випікаємо у духовці 15-17 хвилин при температурі 180 градусів

І оладки, і сирники добре смакують з  чаєм або какао. І дуже подобаються дітям!

Смачного!

Більше новин