Смачні та корисні сніданки з гарбуза: рецепти Лори Філіппової
Сезон гарбуза у самому розпалі!
articleContentГарбуз – смачний та корисний дар осені. На 100 г – 23 калорії. Овоч багатий на вуглеводи – їх тут аж 78%, у тому числі глюкоза 2,6 г на 100 г, харчові волокна – 2 г, фруктоза – 0,9 г, сахароза – 0,5 г.
Гарбуз містить бета-каротин, що є дуже корисним для зору. А ще – багато вітамінів та мінералів: А, С, Е, РР, вітаміни групи В, калій, цинк, кальцій, фосфор магній тощо.
Спеціально для вас – 2 рецепти корисних та смачних сніданків з гурбузом.
Оладки з цілозернового борошна та гарбуза
На 100 г – 169 ккал
Нам потрібно:
- Цілозернове борошно, приблизно 150 г
- Закваска або не кислий кефір, 2,5% жирності, 200 мл
- 1 куряче яйце
- 50 г гарбуза
- 1 ч .л. ванільного цукру
- 1 ч л розпушувача
- Дрібка солі
- 2 ст. л. оливкової олії
@panasunka
Приготування.
1. Збиваємо міксером яйце та цукор
2. Підігріваємо кефір та додаємо у нього розпушувач
3. З’єднуємо яйце з кефіром, додаємо дрібку солі та поступово борошно. Нам треба отримати консистенцію тіста як у густої сметани.
4. У готове тісто тремо дрібно гарбуз
5. Додаємо оливкову олію
6. Кулінарним пензликом змащуємо пательню олією та випікаємо оладки.
Важливо! Випікаємо без олії – вона є у тісті. Використовуємо посуд з антипригарним покриттям.
Сирники з гарбузом у духовці
На 100 г – 120 ккал
Нам потрібно:
- Кисломолочний сир 5% жирності, 200 г (1 пачка)
- 100 г гарбуза
- 1 куряче яйце
- 1 ст л манки з твердих сортів пшениці
- 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
- Цілозернове борошно у якості панірування
@kashevarnya
Приготування:
1. Збиваємо блендером сир з яйцем та цукром
2. Гарбуз дрібно тремо та додаємо до сиру
3. Додаємо манку та все гарно вимішуємо.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Дієтичні млинці від Лори Філіппової
4. Формуємо сирники та обвалюємо у цілозерновому борошні.
5. Деко застеляємо пергаментним папером та викладаємо на нього сирники
6. Випікаємо у духовці 15-17 хвилин при температурі 180 градусів
І оладки, і сирники добре смакують з чаєм або какао. І дуже подобаються дітям!
Смачного!