ТОП-5 корисних сніданків, які допоможуть подолати осінню втому та забезпечать вітамінами

У яких стравах є потрібні вітаміни на осінь?

Восени багато людей відчувають зниження настрою та загальну вразливість імунітету. Щоб запобігти такому впливу, варто стежити за власним раціоном та поживністю продуктів вашого харчування. Пропонуємо 5 рецептів Руслана Сенічкіна зі "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube, які доповнять ваш стіл смачними та корисними осінніми стравами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Осінні корисні сніданки: 5 ідей

1. Пшоняний банош з буряковим соком

Фото: Freepik.com

Ця страва поєднує в собі солодкий смак буряка і ніжності баношу. Окрім гастрономічного задоволення, така страва подарує вам велику кількість антиоксидантів, клітковини та вітаміну С. Буряковий сік допоможе уберегтися від інфекцій та зміцнити імунітет.

Loading...

2. Баклажанові рулетики

Фото: Freepik.com

Баклажани восени найсмачніші! Рулетики з баклажанів можуть бути начинені різними смаколиками, такими як сир, помідори, гарбуз або спеції. Вони додають осінньому меню соковитості та смаку. Овоч є багатим джерелом вітамінів групи В, С та калію з магнієм. Страва додасть вам енергії та покращить мислення.

Loading...

3. Запіканки з броколі

Фото: Freepik.com

Броколі — це справжній колодязь вітамінів А, Е, D, К, калію, кальцію та заліза. Продукт сприяє покращенню стану шкіри та зору. Запіканка з броколі стане прекрасним способом насолодитися цим корисним продуктом та отримати нову варіацію відомого продукту.

Loading...

4. Запечені лисички у човниках

Фото: Freepik.com

Це гармонійне поєднання смаків грибів та кабачків, яких восени вдосталь. Лисички містять 8 незамінних амінокислот, вітаміни А, B1, PP, мікроелементи (мідь, цинк), а кабачки багаті на вітамін С, а також каротин. Ці речовини комплексно покращать здоров'я очей, печінки та загальний імунітет.

Loading...

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон грипу та ГРВІ: джерела зараження, симптоми хвороби та профілактика

5. Печений буряк з фетою 

Фото: Freepik.com

Ця страва проста, але смачна. Заздалегідь буряк готують у духовці з оливковою олією та приправами до м'якості. Сам овоч забезпечить вітамінами та антиоксидантами, а фета — білками, залізом та вітаміном D, що позитивно вплине на стан ваших кісток та зубів.

Loading...

Дивіться “Сніданкок з 1+1” щодня з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Більше новин