ТОП-5 корисних сніданків, які допоможуть подолати осінню втому та забезпечать вітамінами

5 корисних осінніх сніданків: рецепти від Руслана Сенічкіна

У яких стравах є потрібні вітаміни на осінь?

Поділитися:

Восени багато людей відчувають зниження настрою та загальну вразливість імунітету. Щоб запобігти такому впливу, варто стежити за власним раціоном та поживністю продуктів вашого харчування. Пропонуємо 5 рецептів Руслана Сенічкіна зі "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube, які доповнять ваш стіл смачними та корисними осінніми стравами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: перелік основних вітамінів

Осінні корисні сніданки: 5 ідей

1. Пшоняний банош з буряковим соком

Буряк

Фото: Freepik.com

Ця страва поєднує в собі солодкий смак буряка і ніжності баношу. Окрім гастрономічного задоволення, така страва подарує вам велику кількість антиоксидантів, клітковини та вітаміну С. Буряковий сік допоможе уберегтися від інфекцій та зміцнити імунітет.

2. Баклажанові рулетики

Баклажанові рулетики

Фото: Freepik.com

Баклажани восени найсмачніші! Рулетики з баклажанів можуть бути начинені різними смаколиками, такими як сир, помідори, гарбуз або спеції. Вони додають осінньому меню соковитості та смаку. Овоч є багатим джерелом вітамінів групи В, С та калію з магнієм. Страва додасть вам енергії та покращить мислення.

3. Запіканки з броколі

Запіканка з броколі

Фото: Freepik.com

Броколі — це справжній колодязь вітамінів А, Е, D, К, калію, кальцію та заліза. Продукт сприяє покращенню стану шкіри та зору. Запіканка з броколі стане прекрасним способом насолодитися цим корисним продуктом та отримати нову варіацію відомого продукту.

4. Запечені лисички у човниках

Кабачки

Фото: Freepik.com

Це гармонійне поєднання смаків грибів та кабачків, яких восени вдосталь. Лисички містять 8 незамінних амінокислот, вітаміни А, B1, PP, мікроелементи (мідь, цинк), а кабачки багаті на вітамін С, а також каротин. Ці речовини комплексно покращать здоров'я очей, печінки та загальний імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сезон грипу та ГРВІ: джерела зараження, симптоми хвороби та профілактика

5. Печений буряк з фетою 

Буряк з фетою

Фото: Freepik.com

Ця страва проста, але смачна. Заздалегідь буряк готують у духовці з оливковою олією та приправами до м'якості. Сам овоч забезпечить вітамінами та антиоксидантами, а фета — білками, залізом та вітаміном D, що позитивно вплине на стан ваших кісток та зубів.

Дивіться “Сніданкок з 1+1” щодня з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі