Ведучі 1+1 Єгор Гордєєв і Лідія Таран передали гуманітарну допомогу Бородянському інтернату від благодійного фонду 1+1 media

Пральні та сушильні машини, постільна білизна, засоби гігієни, їжа: Єгор Гордєєв і Лідія Таран передали термінову допомогу Бородянському психоневрологічному диспансеру

Бородянский психоневрологічний інтернат з геріатричним відділенням з першого дня повномасштабного вторгнення рф в Україну перебував у епіцентрі жахливих подій. Понад 400 людей, серед яких — мешканці інтернату, працівники, місцеві жителі, для яких заклад став прихистком, з початку березня потрапили в полон кадирівських військ. Увесь цей час люди тут перебували в повній ізоляції. Їжу готували на вогнищі, воду набирали у ставку. На щастя, згодом вдалося звідси евакуюватися. І от нещодавно директорка інтернату Бородянки Марина Ганіцька змогла повернутися. Вона шокована побаченим безладом, але мріє все відновити. 

«Розірвані подушки, сміття скрізь. «Асвабаділі» наші приміщення від техніки, а наших підопічних від одягу, взуття та білизни», — бідкається пані Марина. 

Долею інтернату перейнялася команда 1+1 media і взялася допомагати усім, чим можливо, щоб пришвидшити повернення підопічних додому. Ведучий «Сніданок з 1+1» Єгор Гордєєв відвідав заклад і привіз гуманітарну допомогу та техніку: 5 пральних і 2 сушильні машини, 80 матраців, подушок, ковдр, 30 комплектів нової постільної білизни, засоби гігієни (зубні пасти, шампуні, мило, антисептики), їжу (картопля, крупи, консерви, молоко, солодощі). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЄгор Гордєєв розповів історію волонтерки з Києва: «Маленька справа робить ланцюг великих справ»

Частину допомоги (техніку, подушки, ковдри, постільну білизну) придбано коштом єдиного збору Ukraine SOS від Благодійного фонду «Ти не один» 1+1 media.

Інше (матраци, частину подушок і ковдр, засоби гігієни) — передано гуманітарним вантажем від Благодійного фонду «Тернопіль» на прохання ведучої 1+1 Лідії Таран, а їжу та продукти, що не псуються вдалося зібрати завдяки старанням Соломії Вітвіцької.

Загалом в Бородянку було відправлено три великі автобуси з допомогою, до цього команда 1+1 media вже навідувалася з гуманітарною підтримкою. Організатори розповідають, що таким чином допомогли вирішити один з головних запитів інтернату, що потребував швидкого реагування. Адже до закладу вже потроху починають повертатись підопічні, яким потрібні базові речі для комфортного проживання. Інтернат готується прийняти всіх своїх — тут уже прибрали фактично всі наслідки окупації та облаштовують територію.

«Я обіцяла, що поверну назад усіх наших підопічних. У нас уже все добре, тож час повертатися додому», — наголошує директорка закладу Марія Ганіцька

«Коли все навколо руйнується — важливо знаходити в собі сили підтримувати інших і відбудовувати. Інтернат готовий жити, йти далі. Ми привезли базову термінову допомогу, щоб максимально наблизити день, коли вихованці інтернату зможуть повернутись в рідні стіни! Їжа, засоби гігієни, постіль з розрахунку на перших гостей. Залучаємо всі можливі ресурси — Ліда Таран під'єднала своїх знайомих у Тернополі. Доєднується також Іванна Онуфрійчук — вона відкрила у Швейцарії пункт прийому гуманітарної допомоги, яку потім передасть в Україну, фонду «Ти не один» для допомоги тим, хто потребує, зокрема і Бородянці», — розповів телеведучий Єгор Гордєєв.

Команда працівників-волонтерів 1+1 media регулярно відвідує Бородянку з прибираннями та розчищенням території від наслідків присутності військ рф. Ви можете разом з телеведучими-волонтерами зробити більше там, де чекають на термінову допомогу — робіть внески на Ukraine SOS на платформі dobro.ua.

Більше новин