Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька показала, як готувалася до прямого ефіру з ЧАЕС

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька показала, як готувалася до прямого ефіру з ЧАЕС ТСН

Соломія Вітвіцька розповіла, чим цей ефір з Чорнобиля для неї особливий.

Поділитися:

26 квітня 1986 року — відома дата для усього світу, день Чорнобильської катастрофи. Вона була спричинена двома тепловими вибухами й подальшим руйнуванням четвертого енергоблока Чорнобильської атомної електростанції. Щороку Україна згадує ці події, як одну із найстрашніших подій людства. Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька показала, як проходила її підготовка до прямого ефіру з ЧАЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Річниця аварії на ЧАЕС: як працювала ЧАЕС в окупації та як живе зона відчуження зараз

Соломія проводить прямий ефір з Чорнобильської атомної станції вже не вперше, проте цьогоріч випуск особливий: зона ЧАЕС довгий час була окупована російськими військами, проте вчора, 26 квітня, Вітвіцька вела інформаційні випуски ТСН вже зі звільненої території.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вже не вперше за російсько-українську війну росія погрожує всьому світу натиском ядерної кнопки. У зв'язку з високою небезпекою, яка походить від радіоактивних матеріалів і потенційно великої шкоди, яку може завдати подібна атака, даним погрозам приділяється особлива увага. Соломія сказала:

Ядерний тероризм — це новий термін для нас, і під час цієї загарбницької російської війни увесь світ відчув жах можливої небезпеки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два місяці повномасштабної війни: як 60 днів змінили українців (розповідає директорка Інституту демографії та соціальних досліджень)

Проте, як зазначила ведуча, варто пам'ятати не лише про небезпеку ядерного удару, а й про те, що досі росія окуповує багато української території та спеціальних об'єктів, зокрема в Україні ще є окупована атомна станція: 

Ядерна кнопка звісно ж лякає… але нині наша атомна станція в Енергодарі досі залишається під окупацією і наслідки можуть бути ще страшнішими. І світ має це усвідомлювати!

Новини по темі