Ведучий 1+1 Єгор Гордєєв: «Кожен має зараз працювати на своєму фронті для спільної перемоги України»

Ведучий 1+1 Єгор Гордєєв: «Кожен має зараз працювати на своєму фронті для спільної перемоги України»

Телеведучий «Сніданку з 1+1» та продюсер інфотейнмент шоу «Твій день» Єгор Гордєєв разом із колегою Володимиром Рабчуном стали постійними ведучими каналу FREEДОМ.

Поділитися:

Українські медіагрупи об’єднались, та за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики і Нацради з питань телебачення та радіомовлення та підтримки президента України Володимира Зеленського, запустили новий російськомовний телевізійний канал FREEДОМ. Його трансляція направлена на понад 60 країн світу. Перший ефір стартував 10 березня о 21:00 за київським часом. Все – аби протидіяти навалі неправдивих новин в російськомовному інформаційному просторі. 

Телеведучий «Сніданку з 1+1» та продюсер інфотейнмент шоу «Твій день» Єгор Гордєєв разом із колегою Володимиром Рабчуном долучилися до цієї справи і стали постійними ведучими каналу FREEДОМ. Одночасно вони продовжують працювати і у загальнонаціональному інформаційному марафоні та «Сніданку. Онлайн». Велике навантаження, але це вимога часу.

Єгор Гордєєв впевнений, що зараз кожен має працювати на своєму фронті для спільної перемоги України над російськими окупантами. Його фронт – інформаційний, тому і пішов ще вести ефіри на FREEДОМ.

«Це перший державний канал російською мовою більш ніж для 60 країн світу. Це цільне іномовлення – ми хочемо поспілкуватися, доторкнутися, якось звіритись з російськомовними людьми. Не тільки з росіянами, а й з тими, хто весь цей час дивився Russia Today. Звіритись, як ми уявляємо світ, як ми уявляємо картину того, що відбувається зараз. Можливо, це треба було зробити трошки раніше. Але у тій ситуації, в якій ми зараз знаходимось – краще пізно, ніж ніколи», – зауважив Єгор Гордєєв.

Гордєєв Рабчун

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖВнесок ведучих 1+1 у боротьбу з агресором: Костянтин Грубич, Володимир Рабчун та Тімур Мірошниченко про ефіри, медіаборотьбу та забезпечення тероборони

На телеканалі FREEДОМ мовлення ведеться тільки російською мовою, аби достукатись до російськомовної аудиторії по всьому світі, для якої до цих пір не було іншої альтернативи, ніж російські пропагандистські канали.

«У ефірах ми обговорюємо все, що відбувається, даємо перевірену інформацію, спілкуємося з людьми з усього світу, намагаємося зрозуміти логіку поведінки агресора. Зрозуміти причино-наслідкові зв’язки для нас. Як правильно реагувати, діяти. І максимально висвітлення на те – хто ми є і як ми тримаємося в усьому цьому», – сказав Єгор Гордєєв.

Володимир Рабчун зауважив, що коли отримав пропозицію під час війни попрацювати на каналі FREEДОМ, одразу зголосився не роздумуючи:

«У мене 14-річний досвід ведення теле- і радіоефірів російською мовою. В Ізраїлі я працював в російськомовних ЗМІ, тому питання володіння мовою було одразу вирішене. Щоправда, якийсь час відчував когнітивний дисонанс, адже після початку роботи на «Плюсах» визначив для себе, що ефіри будуть тільки українською, а тут навпаки. Усвідомлюю, що наразі мовлення російською – це необхідність, адже наша мета – охопити максимальну кількість російськомовних глядачів і сказати їм правду про події в Україні».

Рабчун

Колеги Гордєєва та Рабчуна Наталія Мосейчук, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко, Руслан Сенічкін, Людмила Барбір, Святослав Гринчук, Валентина Хамайко, Олександр Попов, Наталія Островська залишаються працювати в інформаційному марафоні, долучаються до «Сніданку. Онлайн» аби Україна і світ отримували достовірну інформацію та тримають інформаційний  фронт до перемоги.

Новини по темі