Суддя проекту Король десертів Тетяна Вербицька зізнається, що найбільше їй подобаються не екзотичні смаколики, а десерти, які легко можна приготувати вдома. Головна порада від судді проекту — робити все з натхненням і любов’ю. Тетяна поділилась рецептом десерту, який здивує навіть вибагливих гурманів.
Щоб поласувати неймовірною смакотою, потрібно приготувати млинці, печені яблука та ніжний крем.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Король десертів – найспокусливіше шоу нового сезону!
МЛИНЦІ
загальна маса — 645 г
Інгредієнти:
300 г теплого молока
3 яйця
110 г борошна
5 г дріжджів
30 г вершкового масла
30 г цукру
5 г солі
Приготування:
1. Змішайте борошно й половину теплого молока з допомогою вінчика.
2. У невеликій кількості теплого молока розмішайте дріжджі.
3. У масу з молока й муки додайте розведені дріжджі, молоко, що залишилось, розтоплене масло, цукор та сіль.
4. Перемішайте все до однорідної маси й залиште у прохолодному місці на 12 годин. Випікайте млинці на добре розігрітій і змащеній маслом пательні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Сирне суфле з бананом від Володимира Остапчука
ЯБЛУКА З ВАНІЛЛЮ
загальна вага — 870 г
Інгредієнти:
650 г порізаних кубиками яблук
200 г коричневого цукру
1 стручок ванілі
20 грамів масла
Приготування:
1. Наріжте яблука кубиками по 4 міліметри й покладіть у холодну каструлю. Додайте коричневий цукор, ваніль і масло.
2. Готуйте на середньому вогні, час від часу помішуючи, протягом 15 хв, поки не випарується яблучний сік.
3. Залиште охолоджуватись.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Яблучний пиріг від Олексія Душки
КРЕМ ШАНТІЛЛІ (CHANTILLY)
загальна вага — 440 г
Інгредієнти:
400 грамів сметани (30%)
40 грамів цукрової пудри
половина стручка ванілі
Приготування:
1. Змішайте до однорідної маси сметану, цукрову пудру й зерна ванілі.
Акуратно наповніть кожен млинець яблуками й зав’яжіть у вигляді торбинки. Викладіть на тарілку, а з крему за допомогою двох маленьких ложок зробіть кульку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірковий рецепт: Апельсиновий соус із куркумою та маком від Олексія Душки