Мережу сколихнуло відео, де жінка з Миколаєва знайшла у сосисках черв'яків. Технологи розповідають, що причиною цього є порушення технічних стандартів на виробництві або ж повторна переробка вже зіпсованих продуктів.
Технолог та експерт програми «Сніданок з 1+1» Лариса Баль-Прилипко розповіла, як розпізнати зіпсовані м'ясні вироби, та за якими характеристиками обирати якісні продукти.
ЧОМУ У КОВБАСІ З'ЯВЛЯЮТЬСЯ НЕБЕЗПЕЧНІ МІКРООРГАНІЗМІ
Черв'яки та інші небезпечні бактерії з'являються у ковбасних виробах не через низьку якість продуктів. Дотримання технологічних стандартів, навіть якщо виробник вирішив випускати неякісний продукт, дозволяє знищити усю негативну мікрофлору.
Поява таких неприємних сюрпризів, імовірніше за все, зумовлена процесом повернення торговою організацією простроченої продукції виробникові, яку той пускає на переробку. – підкреслила технолог.
Тобто фактично із зіпсованого товару роблять сировину для низькоякісного продукту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберегти та відновити мікрофлору кишечника.
ІДЕАЛЬНИЙ СКЛАД КОВБАСНИХ ВИРОБІВ
Варена ковбаса повинна складатися на 90% з м’яса, яєць, сухого молока, сіль, солі, спецій та нітрит натрію.
Сирокопчена ковбаса повинна складатися з м’яса, сала, солі, спецій та нітрит натрію.
Запам'ятайте, що м'ясо механічного обвалювання – це не м'ясо! Це перебиті кістки, хрящі, тельбухи, хвости тощо. – наголошує експерт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До чого призводить вживання сирих яєць: Міфи та правда.
Нагадаємо, програма «Життя без обману» склала рейтинг ковбасних виробів.