Оригінальний рецепт найпопулярнішого французького соусу, майонезу, весь час піддається змінам та удосконаленню: готують без яєць, на основі різних олій, з додаванням екзотичних спецій тощо. Ведучий ранкової програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився рецептом майонезу на основі молока і зелені.
ІНГРЕДІЄНТИ МАЙОНЕЗУ
Базилік – 30 г.
Цукор – 1 ст.л.
Кріп – 30 г.
Молоко – 100 мл.
Оливкова олія – 200 мл.
Цедра лимонна – 3 ст.л.
Лимонний сік – 3 ст.л.
Спеції за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.
ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ
1. У мірну склянку налийте 200 мл оливкової олії. Перелийте її в банку, де збиватиметься майонез.
Особливістю цього рецепту є те, що готується майонез без яєць, – підкреслює Руслан Сенічкін.
2. У банку відміряйте та налийте 100 мл молока кімнатної температури. Пропорції олії та молока повинні бути 2:1 відповідно.
Обов'язково дотримуйтеся точних пропорцій і технологій приготування! – наголошує Руслан Сенічкін.
3. Збивайте суміш у банці аж до загусання.
4. До соусу додайте гірчицю, перець та сіль за смаком, цедру та сік лимону, цукор та подрібнений руками кріп і базилік.
5. Збивайте суміш блендером на великих обертах.
6. Викладіть готовий майонез у миску.
Подавайте домашній майонез з базиліком до хрустких тостів, свіжих овочів, м'яса чи навіть риби.
Нагадаємо, що нещодавно Олксій Душка розповідав, як обрати якісний майонез.