Поради експерта: Як правильно вибирати кухонну дошкуОригінальний рецепт найпопулярнішого французького соусу, майонезу, весь час піддається змінам та удосконаленню: готують без яєць, на основі різних олій, з додаванням екзотичних спецій тощо. Ведучий ранкової програми «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін поділився рецептом майонезу на основі молока і зелені.

ІНГРЕДІЄНТИ МАЙОНЕЗУ

Базилік – 30 г.

Цукор – 1 ст.л.

Кріп – 30 г.

Оригінальний рецепт омлету з беконом: Рецепти Руслана СенічкінаГірчиця – 1 ч.л.

Молоко – 100 мл.

Оливкова олія – 200 мл.

Цедра лимонна – 3 ст.л.

Лимонний сік – 3 ст.л.

Спеції за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смачний та доступний рецепт хумуса з буряка.

ЯК ПРИГОТУВАТИ МАЙОНЕЗ

1. У мірну склянку налийте 200 мл оливкової олії. Перелийте її в банку, де збиватиметься майонез.

Особливістю цього рецепту є те, що готується майонез без яєць, – підкреслює Руслан Сенічкін.

2. У банку відміряйте та налийте 100 мл молока кімнатної температури. Пропорції олії та молока повинні бути 2:1 відповідно.

Обов'язково дотримуйтеся точних пропорцій і технологій приготування! – наголошує Руслан Сенічкін.

Як приготувати вітамінний салат для схуднення з кольрабі3. Збивайте суміш у банці аж до загусання.

4. До соусу додайте гірчицю, перець та сіль за смаком, цедру та сік лимону, цукор та подрібнений руками кріп і базилік.

5. Збивайте суміш блендером на великих обертах. 

6. Викладіть готовий майонез у миску.

Подавайте домашній майонез з базиліком до хрустких тостів, свіжих овочів, м'яса чи навіть риби. 

Нагадаємо, що нещодавно Олксій Душка розповідав, як обрати якісний майонез.