Фаршироване курча - традиційна страва на святкових столах українців. Зазвичай птицю їдять руками, і смажиться вона цілою. Відомий ресторатор Савва Лібкін та телеведуча Людмила Барбір запропонували удосконалити цю страву і приготували смачне курча без кісток з простих інгредієнтів.
Фаршировану птицю на подущці з паленти високо оцінив італійський шеф-кухар, володар 2-х мішленівських зірок Вінченцо Барба та найприскіпливіші дегустатори програми - доньки Савви Лібкіна - Софія та Мія.
Щоб виграти авторський посуд від Савви Лібкіна пишіть свої улюблені рецепти фаршированих страв на сторінку «Сніданок з 1+1» у Фейсбук.
Рецепт
ІНГРІДІЄНТИ
Курча вагою до 700 г – 1 шт
Цибуля – 1 шт
Гриби білі(свіжі) – 75 г
лисички(сушені) – 75 г
Олія – 30 мл
Вершкове масло – 100 г
Бринза – 30 г
Вершки 40% жирності– 35 мл
Сирі курячі жовтки - 2 шт.
Сіль, перець
Пергамент, фольга
Loading...
Як вийняти кістки з курки дивіться на відео.
ПРИГОТУВАННЯ
Усе м'ясо з курки вирізати не потрібно. Лише трохи для фаршу.
Якщо ви смажите цибулю на вершковому маслі, дуже ретельно перемішуйте, тому що цибуля може швидко підгоріти.
Використовуємо пергамент для того, щоб курча не пригорало, а фольгу – для того, щоб тримало форму.
11. Викласти на пергамент птицю. Поперчити та посолити за смаком. Зверху викласти начинку і загорнути курчам. Потім обмотати курятину пергаментом та фольгою.
12. Поставити в духовку на 35 хвилин при температурі 180 градусів.
13. Дістати курку і змастити її розтопленим вершковим маслом. Повернути в духовку ще на 15-20 хвилин.
Ставимо курча у відкритому вигляді, для того, щоб утворилася скоринка.
14. Готове курча дістати з духовки і розрізати навпіл. Подавати до столу можна як окрему страву, або викласти на поленту(кукрудзяну кашу, зварену на молоці).
Нагадаємо, нещодавно Савва Лібкін та Людмила Барбір приготували італійські м'ясні рулети із цукіні по-українськи.