Італійські м'ясні рулети із цукіні по-українськи

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

В ефірі «Сніданок. Вихідний» телепара Людмила Барбір та Савва Лібкін пригощали італійською інволтіні з українським смаком.

Поділитися:

Людмила Барбір і Савва Лібкін «побили горщики»Поєднання овочів та м'яса - традиційне для українців. Цієї суботи в ефірі «Сніданок.Вихідний» популярна телепара Савва Лібкін та Людмила Барбір вирішили здивувати рецептом м`ясних рулетів із цукіні або інволтіні на український манер.

 Ними пригостили шоумена Юрія Горбунова та директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Івана Слободяника. Вони дуже високо оцінили смак страви.

Інволтіні – національна італійська страва, яку здебільшого готують на півдні країни. Саме слово походить від «інвольтаре», що означає загортати або закручувати. Традиційні м’ясні інволтіні готуються виключно з яловичини або телятини, і обов’язково в соусі. З овочів використовують баклажани або цукіні, які натирають на спеціальній терці - мандоліні. Вона міцно закріплюється на столі і не ковзає. Зазвичай інволтіні подають як основну страву або у вигляді закуски. 

Для рецепту вам знадобиться:

ІНГРІДІЄНТИ

М'ясо курячих стегенець – 500 г

Хлібна крихта – 50 г

Твердий сир – 50 г

Цукіні – 1 шт.

Цедра та сік – 1 лимону

Зелень кропу – 1 ст.л.

Зелень петрушки – 1 ст.л.

Часник – 1 зубчик

Вершкове масло – 50 г

Оливкова олія

Соняшникова олія

Сіль, перець

Дерев’яні шпажки

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Гострим ножем вирізати кістку від курячого стегна та позбавитися від шкірки.

Використовуємо філе стегна, а не грудки. Тоді м'ясо буде більш соковитим, - говорить Савва Лібкін

  1. Нарізати м'ясо невеликими шматками.
  2. Поставити пательню на вогонь і налити трохи оливкової олії. Додати туди вершкове масло.
  3. Вичавити сік половинки лимону на пательню. Дрібно нарізати зубчик часнику і вкинути туди ж. Підігріти маринад на невеликому вогні 1-2 хвилини.
  4. Готову суміш перекласти в окрему посудину.

 Обирайте скляний посуд, так ваш маринад не окислятиметься, - запевняє ресторатор.

  1. В маринад вкинути шматочки курятини і поставити до холодильника на 25 хвилин.
  2. Взяти мандоліну і нарізати на ній цукіні тоненькими шматочками.

Цукіні зручно нарізати на мандоліні. Тоді вони будуть однакового розміру і товщини, - зазначає Савва.

  1. Натерти сир і цедру лимона на терці та висипати в посудину.  Додати до готової суміші хлібні крихти.
  2. Дрібно нарізати зелень петрушки та кропу. Висипати її  до суміші з сиром, цедрою та хлібними крихтами. Посолити та поперчити за смаком.
  3. Шматочки курятини дістати з холодильника і панірувати по черзі в суміші.
  4. Покласти шматки м’яса на цукіні і скручувати в рулетики.
  5. Шпажками проколоти готові рулетики.

Шпажки краще попередньо замочити у воді, для того, щоб вони не обгоряли при готуванні, - наголошує Савва Лібкін.

  1. Поставити пательню на великий вогонь, додати туди трохи соняшникової олії. Зачекати 2 хвилини, поки вона нагріється.

Інволтіні можна приготувати не тільки на сковороді, але й в духовці або на грилі, - додає ресторатор.

  1. Викласти рулетики на гарячу сковорідку і накрити кришкою. Смажити по 2,5 хвилини з кожної сторони.

Готову страву можна подавати з гарніром із картоплі, помідорами та руколою.

Нагадаємо,  нещодавно Савва Лібкін і Людмила Барбір приготували український кіш.

Новини по темі