Панакота – це популярний італійський десерт. В дослівному перекладі панакота означає «вершкове желе». Зараз десерт традиційно готують з вершків, молока, цукру і желатину, часто додають ваніль. У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився секретами приготування надзвичайно корисної та низькокалорійної панакоти з джемом із хурми.
Читайте також: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Печені яблука з інжиром
ІНГРЕДІЄНТИ
Вершки - 400 г
Молоко - 60 мл
Імбир - 20 г
Цукор - 4 ст.л.
Вода - 30 мл
Пектин - 1 ч. л.
Желатин - 12 г,
Хурма - 100 г.
Читайте також: Як вибрати смачну хурму.
ПРИГОТУВАННЯ
Суміш нагріти на невеликому вогні, час від часу помішуючи, для того, щоб желатин та цукор розчинилися, - зауважує Руслан Сенічкін.
Почистити імбир можна звичайною ложкою. Так ви не обріжете зайвого, - каже телеведучий.
Хурма надзвичайно низькокалорійний продукт, який удвічі корисніший, аніж гарбуз та яблуко, - зазначає Руслан Сенічкін.
Пектин додається для того, щоб суміш перетворилася на джем, - говорить телекулінар.
Джем не має бути гарячим, принаймні кімнатної температури, - акцентує увагу Руслан Сенічкін.
Десерт можна готувати як до обіду, так і замість сніданку. Подавати можна також з ягідними, карамельними та шоколадними сиропами.
Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного суфле з морозивом.