Низькокалорійний десерт із хурмою за рецептом Руслана Сенічкіна
Ведучий 1+1 поділився секретом приготування ніжної панакоти.
Як схуднути та покращити стан шкіри за допомогою вітаміну В6Панакота – це популярний італійський десерт. В дослівному перекладі панакота означає «вершкове желе». Зараз десерт традиційно готують з вершків, молока, цукру і желатину, часто додають ваніль. У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився секретами приготування надзвичайно корисної та низькокалорійної панакоти з джемом із хурми.
Читайте також: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Печені яблука з інжиром
ІНГРЕДІЄНТИ
Вершки - 400 г
Молоко - 60 мл
Імбир - 20 г
Цукор - 4 ст.л.
Вода - 30 мл
Пектин - 1 ч. л.
Желатин - 12 г,
Хурма - 100 г.
Читайте також: Як вибрати смачну хурму.
ПРИГОТУВАННЯ
- В сотейник налити молоко і поставити на вогонь. Додати вершки.
- До гарячого молока додати желатин та цукор.
Суміш нагріти на невеликому вогні, час від часу помішуючи, для того, щоб желатин та цукор розчинилися, - зауважує Руслан Сенічкін.
- Почистити імбир. Відрізати невеликий шматок і натерти його в сотейник. Потримати на вогні кілька хвилин.
Почистити імбир можна звичайною ложкою. Так ви не обріжете зайвого, - каже телеведучий.
- В окрему посудину через сито перелити готову суміш з молока, желатину та імбиру.
- Дочекатися поки маса трохи охолоне і поставити в холодильник на 2 год.
- Почистити хурму від шкірки.
Хурма надзвичайно низькокалорійний продукт, який удвічі корисніший, аніж гарбуз та яблуко, - зазначає Руслан Сенічкін.
- Сотейник поставити на вогонь і додати туди трохи води. М’якоть хурми покласти у сотейник.
- Зверху посипати цукром і додати пектину. Усе ретельно перемішати.
Пектин додається для того, щоб суміш перетворилася на джем, - говорить телекулінар.
- Суміш потрібно довести до кипіння і зняти з вогню.
- Дістати з холодильника панакоту і залити зверху джемом з хурми.
Джем не має бути гарячим, принаймні кімнатної температури, - акцентує увагу Руслан Сенічкін.
Десерт можна готувати як до обіду, так і замість сніданку. Подавати можна також з ягідними, карамельними та шоколадними сиропами.
Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного суфле з морозивом.