У яких продуктах найбільше вітаміну С

Експерти розповіли про продукти з високим вмістом вітаміну С.

Вітамін С по праву вважають одним із найважливіших вітамінів, адже він підтримує імунітет, тримає в тонусі наш організм, знищує віруси, інфекції та навіть онкоклітини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітамін В2 відновить зір та покращить імунітет.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ ВІТАМІНУ С

1. Вітамін С позитивно впливає на роботу нервової та серцево-судинної системи. Без нього судини стають тонкими та ламкими. Тому курціям особливо важливо вживати якомога більшу кількість аскорбінової кислоти.

2. Вітамін С посилює роботу імунної системи та запобігає розвитку різного типу захворювань.

3. Вітамін С бере участь у процесі вироблення карнітину – речовини, що відповідає за енергоутворення в організмі.

4. За рахунок вітаміну С швидше загоюються рани та шкірні виразки.

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ ВІТАМІНУ С

- Ягоди: шипшина, чорна смородина, калина, малина. 

- Овочі: червоний болгарський перець, броколі та інші види капусти (у т.ч. квашена), шпинат, петрушка.

- Фрукти: цитрусові, ківі.

ВАЖЛИВО ПАМ’ЯТАТИ: 

  1. Пігулки не настільки ефективні, як регулярне споживання їжі, багатої на вітамін С.
  2. Вітамін С не любить термообробки, тому продукти, які його містять, потрібно вживати свіжими.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 4 вітаміни, які допоможуть покращити стан шкіри, волосся та нігтів.

Больше новостей