Рецепт смачного фалафеля в лаваші від Едуарда НасироваГалина Незговорова, постійний експерт програми «Сніданок з 1+1», розповіла, чому броколі є одним із найкорисніших сезонних овочів.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ БРОКОЛІ

Капуста броколі містить велику кількість різних вітамінів, тому її сміливо можна назвати природним полівітаміном. У 100г броколі кальцію більше, ніж у молоці, а вітаміну С , ніж у цитрусових, а вміст вітаміну А прирівнюється до рівня моркви та гарбуза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати вітамінний салат для схуднення з кольрабі

Як зміцнити імунітет за допомогою черемшіФУНКЦІЇ КАПУСТИ БРОКОЛІ 

1. Виводить  зайву воду та солі з організму.

2. Очищує кишечник від токсичних речовин.

3. Знищує холестерин.

4. Сприяє схудненню, адже  100г капусти містить 34 кКал, а у відвареному вигляді 27 кКал/100г.

Плюси та мінуси щоденного вживання перших страв - Поради дієтологаЯК ПРИГОТУВАТИ БРОКОЛІ

Найкориснішим є вживання броколі у сирому вигляді у салатах, а оптимальною термічною обробкою є варіння. Варити капусту броколі слід у підсоленій воді, але не більше 5 хвилин.

РЕЦЕПТ КОТЛЕТ З БРОКОЛІ ВІД РУСЛАНА СЕНІЧКІНА

КОТЛЕТИ З БРОКОЛІ – ІНГРЕДІЄНТИ

Броколі – 350 г

Картопля – 250 г

Цибуля – 1 шт

Яйце – 1 шт

Мигдальне борошно – 1,5 ст.л

Твердий сир – 50 г

Зелень і спеції за смаком

Простий рецепт пісного салату з моркви та апельсинаЯК ПРИГОТУВАТИ КОТЛЕТИ З БРОКОЛІ

1. Броколі варити 3-4 хв, і помістити в дуже холодну воду, щоб зберегти колір і природну структуру овоча. 

2. Дрібно нарізати капусту. Висипати в миску.

4. Нарізану картоплю, цибулю, петрушку та сир додати до броколі.

5. Додати мигдальне борошно, яйце та спеції за смаком. Перемішати всі інгредієнти.

9. Зліпити з овочевого фаршу батончик (форма схожа на суші).

11. Запікати при 200 градусів 25-30 хв.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про 4 вітаміни, які допоможуть покращити стан шкіри, волосся та нігтів.