Рецепт Валентини Хамайко: Як просто приготувати чізкейк із брауні та полуницею

Ведуча «1+1» розповіла, як приготувати нескладний та довершений десерт.

Тільки уявіть собі: насичений смак шоколадного брауні, прошарок сиру та ароматна полуниця. Як створити таку смакоту, добре знає Валентина Хамайко. У програмі «Сніданок. Вихідний» ведуча поділилася секретами приготування простого та вишуканого десерту – чізкейку із брауні та полуницею.

Читайте також: Як приготувати яблучний пиріг з гранолою.

БРАУНІ – ІНГРЕДІЄНТИ:

90 г – чорного шоколаду

1 – яйце

60 г – масла

2 ст. л. – цукру

1 ст. л. – борошна

1 ст. л. – мигдалевого борошна

дрібка – солі

НАЧИНКА ЧІЗКЕЙКУ – ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг – сиру

5 – яєць

¾ скл. – цукру

½ – лимона, сік

1 – гілочка листя зеленого базиліку

ДЛЯ ПРИКРАСИ – ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 кг – полуниці

1 пачка – желе

ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Спершу готуємо брауні. Для цього беремо чорний шоколад, адже він дає насичений смак. Додаємо до нього вершкове масло. Розтоплюємо на водяній бані приблизно 5 хв.
  2. Тим часом беремо яйце, додаємо 2 ложки цукру. Без надмірних зусиль збиваємо яйце з цукром.
  3. Знімаємо шоколад із водяної бані та розмішуємо його до повного розчинення масла. До шоколадної суміші додаємо одну столову ложку мигдалевого борошна та одну столову ложку звичайного борошна. Перемішуючи суміш, додаємо раніше збите з цукром яйце.
  4. Перекладаємо суміш у вкриту пергаментом форму.
  5. Ставимо брауні випікатися – 5-10 хв за температури 160°С. А поки готуємо начинку в блендері: до яєць додаємо листя базиліку, цукор (на смак), лимонний сік. Головне, щоби листочки базиліку перетворилися в однорідну масу, щоби не було крупинок.

 

Базилік дає неймовірно освіжаючий смак та трохи змінює колір – до ніжно-салатового, – резюмує Валентина Хамайко.

 

  1. Беремо ванільну паличку та виймаємо з неї насіння. До слова, її можна замінити ванільним цукром. Потім зернятка висипаємо у блендер. Збиваємо, а потім додаємо сухий сир. Знову збиваємо все на низькій швидкості до однорідної кремоподібної маси.
  2. Вкриваємо приготованою начинкою основу з брауні.
  3. Випікаємо чізкейк 45-50 хв за температури 170°С.
  4. Залишаємо чізкейк холонути на годину.
  5. Прикрашаємо десерт полуницею та свіжим базиліком.
  6. На сам кінець готуємо желе: кладемо до каструлі 2 склянки цукру, склянку води і суміш желе. На невеликому вогні доводимо суміш до кипіння. Опісля вкриваємо полуницю на чізкейку приготованим желе.

Саме для того, щоби полуниця мала гарний вигляд і не обвітрювалася, покриваємо її желе, – рекомендує Валентина Хамайко.

Гукайте гостей!

Нагадаємо, раніше Валентина Хамайко розповіла, як приготувати солоний тришаровий пиріг.

Читайте також: Рецепт печива з горіхово-білковим кремом.

Більше новин