Легкий салат зі шпинатом та сиром тофу: Рецепти Руслана СенічкінаВалентина Хамайко, ведуча програми «Сніданок. Вихідний» розповіла, як приготувати вівсяно-житній яблучний пиріг з гранолою. Цей рецепт поєднує у собі смаки вівсяного печива, печених яблук і хрумкої граноли.

ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ - ІНГРЕДІЄНТИ

ТІСТО – ІНГРЕДІЄНТИ

Вівсяне борошно 80г

Житнє борошно 60г

Сметана 120г

Розпушувач 1/2 ст.л.

Цукор 2ст.л.

Сіль дрібка

Кориця за смаком

Роздільне харчування: Як правильно дотримуватися та поєднувати продуктиНАЧИНКА – ІНГРЕДІЄНТИ

Кислі яблука (Симиренка) 6шт.

Сметана 150г

Манка 1 дес.л.

Сіль 5г

Ваніль за смаком

Сирний кекс з апельсиновим ароматом від Едуарда НасироваГРАНОЛА – ІНГРЕДІЄНТИ

Вівсяні пластівці 1 скл.

Волоські горіхи 1/2 скл.

Масло 20г

Мед 2ст.л.

Цукор 1ст.л.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ

1. Змішайте вівсяне та житнє борошно, розпушувач, корицю та цукор.

2. Додайте жирну сметану до сухої суміші та збийте масу.

Напередодні викладіть сметану на марлю, щоб стекла зайва сироватка. – радить Валентина Хамайко.

3. Застеліть круглу форму для випікання пергаментом і викладіть у неї тісто. Сформуйте бортики товщиною не більше як 0,5см. Вирівняйте бортик тильною стороною ложки.

Щоб пальці не прилипали до тіста, посипте їх борошном. – зауважила господиня.

4. Основа для пирога випікається окремо, тому тісто застеліть пергаментом і засипте горохом чи квасолею. Випікайте у духовці, розігрітій до 170 градусів протягом 30 хвилин.

5. Дістаньте основу та зніміть пергамент з бобовими. Поставте тісто випікатися ще на 5хв.

6. Засипте дно пирога меленими горіхами. 

7. Змішайте сметану, цукор, манку та ванільний цукор.

8. Очистьте яблука від шкірки  і наріжте їх дуже тонкими півкільцями. Викладіть яблука декількома шарами на основу пирога.

9. Перший шар яблук змастіть кремом зі сметани. Викладіть другий шар яблук і знову змастіть кремом.

10. Поставте пиріг випікатися у духовку, розігріту до 160 градусів, на 50 хвилин.

Рецепт пікантних мексиканських такос від Валентини ХамайкоЯК ПРИГОТУВАТИ ГРАНОЛУ

1. В каструлю покладіть мед, цукор та вершкове масло. 

2. Варіть суміш на невеликому вогні, постійно перемішуючи. Стежте, аби вона не стала коричневою.

3. Дрібно наріжте горіхи.

4. У гарячу суміш всипте подрібнені горіхи та пластівці. Перемішайте.

5. На пергамент рівномірно викладіть гранолу та поставте підсушити її у духовку, розігріту до 160 градусів на 10 хвилин. 

6. Доки гранола гаряча викладіть її на пиріг і дістаньте його з форми.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали про піраміду харчування та як схуднути без шкоди для здоров’я.