28 листопада розпочинається Різдвяний піст. Під час цього посту традиційно забороняється вживати страви тваринного походження. Однак дозволяється їсти рибу, сухофрукти, хліб та каші. Особливо важливими днями посту вважаються середа та п'ятниця. Ми підготували для вас рецепти смачних пісних страв, що будуть до вподоби всій родині!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів пісних супів від Руслана Сенічкіна
ГРЕЧАНІ КОТЛЕТИ
Loading...
Інгредієнти:
Відварена гречка - 500 г
Сир тофу - 200 г
Перець чилі - 1 шт.
Кабачок - 1 шт.
Петрушка - 30 г
Шпинат - 50 г
Панірувальні сухарі - 3 ст. л.
Оливкова олія - 6 ст. л.
Спеції
Приготування:
1. В окремій посудині змішати гречку, сир, цукіні, перець чилізелень та панірувальні сухарі.
2. Полити суміш оливковою олією, додати спеції.
3. Обсмажити котлети на розігрітій пательні.
КОЛЬОРОВІ СПАГЕТТІ З ОВОЧІВ
Loading...
Морква - 2 шт.
Кабачок - 1 шт.
Цукіні - 1 шт.
Баклажан - 1 шт.
Часник - 2 зубки
Кедрові горішки - 20 г
Кунжут - 10 г
Зелень та спеції за смаком.
Приготування:
1. Почистити овочі та нарізати на подовгасті слайси.
2. Обжарити часник на оливковій олії та вийняти його. Додати овочі: моркву, баклажани, цукіні, кабачок.
3. Посипати страву спеціями.
4. При подачі посипати насінням конжуту.
ТЕПЛИЙ ГАРБУЗОВИЙ САЛАТ
Loading...
Інгредієнти:
Гарбуз - 400 г
Цибуля - 1 шт.
Перець чилі - 1 шт.
Болгарський перець - 2 шт.
Помідор чері - 5 шт.
Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
Кунжут - 20 г.
Арахіс - 30 г.
Спеції та зелень
Приготування:
1. Розігріти пательню та висипати на неї нарізану цибулю. Додати оливкової олії та смажити.
2. Перець чилі нарізати кільцями і додати до цибулі.
3. Нарізати соломкою болгарський перець і відправити на пательню.
4. Натерти гарбуз на крупній терці і висипати до овочів на пательню. Додати приправу.
5. Висипати на пательню цілі помідори чері і обережно перемішати страву.
6. Перед подачею полийте салат бальзамічним оцтом та соком лайму. Посипте насінням конжуту та горішками.
Loading...
Інгредієнти:
Рис - 500 г
Олія - 50 мл
Баклажани - 300 г
Морква - 100 г
Цибуля - 50 г
Спеції
Овочевий бульйон - 1 л
Часник за смаком
Приготування:
1. На пательні смажити овочі.
2. Додати рис та спеції.
3. Перекласти страву у каструлю. Додати бульйон та часник. Варити до готовності.
ТЕПЛИЙ САЛАТ З РЕДИСОМ
Loading...
Інгредієнти:
Картопля - 5 шт.
Спаржа - 100 г
Буряк- 50 г
Цвітна капуста - 100 г
Редис - 8 шт.
Часник - 3 зубки
Зелений горошок - 50 г
Оливкова олія - 3 ст. л.
Приготування:
1. Висипати овочі на деко, посипати сіллю, перцем та спеціями. Полити оливковою олією та перемішати.
2. Запікати у печі при температурі 200 градусів і пильнувати 30 хв.
3. Приготувати соус з авокадо, яблучного оцту, кленового сиропу, соку лайму, солі та води. Перемішайте.
4. Подавати овочі із соусом та відвареним рисом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт солоного «Наполеона» зі шпинатом по-італійськи