Євген Клопотенко в ефірі шоу "Сніданок з 1+1" навчив готувати соуси та правильно їх підбирати до страв. Зокрема, шеф-кухар та ведучі підбирали соус до капусти, запеченої риби та спаржевої квасолі. До речі, саме капусті присвячується цей тиждень у програмі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної та корисної цвітної капусти з печерицями у вершках від Руслана Сенічкіна (відео)
Соус майонез, який готуватиме Євген Клопотенко, кардинально відрізняється від того, що продається в пакетиках в магазині: зроблений вашими руками відрізняється від покупного навіть кольором.
Отже, для домашнього майонезу нам треба:
Все це слід поєднати, ретельно перемішати та збити занурювальним блендером.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт морквяних капкейків із сирним кремом від Руслана Сенічкіна
Далі Євген перейшов до створення вінегрету, який найкраще підійде до звичайного салату.
Для вінегрету треба:
Шеф-кухар зазначив:
Якщо додати трохи меду — буде солодкуватим, додати куркуми — жовтуватий.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт зігріваючого морквяного крем-супу з імбиром та куркумою від Руслани Писанки
Далі Клопотенко приготував соус "голандез". Як сказав сам шеф-кухар:
Цей соус з кислинкою та дуже неочікуваний.
Він ідеально підійде запеченій капусті та рибі, хоча інколи для неї використовують і майонез. Цей соус є найдовшим у приготуванні, проте він дуже смачний!
Інгредієнти для соусу "голандез":
Треба розмішати всі компоненти, поставити на парову баню, додати трохи вершкового масла та інтенсивно перемішувати, доки соус не загусне.