Як готувати ідеальні соуси та комбінувати їх зі стравами (поради Євгена Клопотенка)

На кухні "Сніданку з 1+1" Євген Клопотенко готує соуси майонез, вінегрет та голандез.

Євген Клопотенко в ефірі шоу "Сніданок з 1+1" навчив готувати соуси та правильно їх підбирати до страв. Зокрема, шеф-кухар та ведучі підбирали соус до капусти, запеченої риби та спаржевої квасолі. До речі, саме капусті присвячується цей тиждень у програмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної та корисної цвітної капусти з печерицями у вершках від Руслана Сенічкіна (відео)

Соус майонез, який готуватиме Євген Клопотенко, кардинально відрізняється від того, що продається в пакетиках в магазині: зроблений вашими руками відрізняється від покупного навіть кольором.

Отже, для домашнього майонезу нам треба:

  • 2 шт. яйця
  • 1. ст. л. гірчиці
  • 100-125 мл олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • сіль

Все це слід поєднати, ретельно перемішати та збити занурювальним блендером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт морквяних капкейків із сирним кремом від Руслана Сенічкіна

Далі Євген перейшов до створення вінегрету, який найкраще підійде до звичайного салату. 

Для вінегрету треба:

  • 1 ст. л. оцет
  • 20 г американська гірчиця
  • 50-70 мл цукрова олія
  • дрібка солі та цукру

Шеф-кухар зазначив:

Якщо додати трохи меду — буде солодкуватим, додати куркуми — жовтуватий. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт зігріваючого морквяного крем-супу з імбиром та куркумою від Руслани Писанки

Далі Клопотенко приготував соус "голандез". Як сказав сам шеф-кухар:

Цей соус з кислинкою та дуже неочікуваний.

Він ідеально підійде запеченій капусті та рибі, хоча інколи для неї використовують і майонез. Цей соус є найдовшим у приготуванні, проте він дуже смачний!

Інгредієнти для соусу "голандез":

  • 65 г вершкового масла
  • 2 шт. яйця
  • 1 ч. л. води
  • сіль

Треба розмішати всі компоненти, поставити на парову баню, додати трохи вершкового масла та інтенсивно перемішувати, доки соус не загусне.

Більше новин