Як готувати ідеальні соуси та комбінувати їх зі стравами (поради Євгена Клопотенка)

Сніданок з 1+1
07:00
Будні

На кухні "Сніданку з 1+1" Євген Клопотенко готує соуси майонез, вінегрет та голандез.

Поділитися:

Євген Клопотенко в ефірі шоу "Сніданок з 1+1" навчив готувати соуси та правильно їх підбирати до страв. Зокрема, шеф-кухар та ведучі підбирали соус до капусти, запеченої риби та спаржевої квасолі. До речі, саме капусті присвячується цей тиждень у програмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт смачної та корисної цвітної капусти з печерицями у вершках від Руслана Сенічкіна (відео)

Соус майонез, який готуватиме Євген Клопотенко, кардинально відрізняється від того, що продається в пакетиках в магазині: зроблений вашими руками відрізняється від покупного навіть кольором.

Отже, для домашнього майонезу нам треба:

  • 2 шт. яйця
  • 1. ст. л. гірчиці
  • 100-125 мл олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • сіль

Все це слід поєднати, ретельно перемішати та збити занурювальним блендером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт морквяних капкейків із сирним кремом від Руслана Сенічкіна

Далі Євген перейшов до створення вінегрету, який найкраще підійде до звичайного салату. 

Для вінегрету треба:

  • 1 ст. л. оцет
  • 20 г американська гірчиця
  • 50-70 мл цукрова олія
  • дрібка солі та цукру

Шеф-кухар зазначив:

Якщо додати трохи меду — буде солодкуватим, додати куркуми — жовтуватий. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт зігріваючого морквяного крем-супу з імбиром та куркумою від Руслани Писанки

Далі Клопотенко приготував соус "голандез". Як сказав сам шеф-кухар:

Цей соус з кислинкою та дуже неочікуваний.

Він ідеально підійде запеченій капусті та рибі, хоча інколи для неї використовують і майонез. Цей соус є найдовшим у приготуванні, проте він дуже смачний!

Інгредієнти для соусу "голандез":

  • 65 г вершкового масла
  • 2 шт. яйця
  • 1 ч. л. води
  • сіль

Треба розмішати всі компоненти, поставити на парову баню, додати трохи вершкового масла та інтенсивно перемішувати, доки соус не загусне.

Зіркові новини

Всі відео

Новини по темі

Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Приймаю