В Україні триває повномасштабна війна, яку підступно розпочала росія. На фоні тривожних новин та здорожчання продуктів харчування люди намагаються запастися найнеобхіднішим, аби пережити зиму. Тому дуже важливо розуміти. Як правильно зберігати продуктові запаси, аби вони не зіпсувались. Як це зробити, розбирались у "Сніданку з 1+1".
Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич у студії "Сніданку з 1+1" розповіла, що майже усе можна закупити на кілька місяців, окрім молодих овочів. Також вона поділилась лайфхаками, як максимально довго можна зберігати різні продуктові запаси.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заморозити овочі на зиму (поради у Сніданку з 1+1)
У поліетиленових пакетиках крупи не можна зберігати. Їх обов'язково потрібно пересипати, бажано, у скляні банки.
До грибів так само додаємо лаврове листя, перець, часник і зберігаємо у скляній банці.
Борошно категорично не можна зберігати у герметичній тарі. Також не можна зберігати його на балконі. Борошно варто зберігати або у паперовому пакеті, але тільки у сухому темному місці, або у скляній банці, але її не можна закривати герметично (можна закріпити марлю резинкою). Оскільки борошно дуже вбирає усі можливі запахи, варто ретельно обирати місце, де воно зберігатиметься.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати м’ясо, яйця, молочну продукцію, зелень, овочі та фрукти у спеку: поради від Наталії Самойленко
Цукор найкраще зберігати у скляній банці, його можна закривати. Єдиний нюанс — не можна зберігати цукор поруч зі спеціями, аби він не увібрав у себе різні аромати.
Якщо ви купуєте чай для зберігання, не відкривайте пакетики, які не використовуєте. Бажано тримати у спеціальних пакетах, аби зберегти аромати. Найкраще зберігати у скляних баночках.
Сухофрукти можна зберігати у вакуумі, якщо є така можливість. Також можна зберігати у бавовняних мішечках у прохолодному місці, де немає вологи.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів
Картоплю не можна зберігати у сітці, зате можна мішках можна, але не поліетиленових. Найкраще вона збережеться у прохолодному (не більше 12-15 градусів) темному сухому місці.
Зараз вони молоді, їх варто зберігати у холодильнику і не потрібно купляти багато. Восени можна купити і зберігати у сухих місцях. Моркву та буряк варто зберігати у ящику з піском.
Є рекомендації зберігати цитрусові не у холодильнику.
Помідори будуть смачніші, якщо не зберігати їх у холодильнику, але варто пам'ятати, що вони так швидше дозрівають.
Огірки варто зберігати у холодильнику.
Якими продуктами можна запастися надовго і як зробити так, аби вони не зіпсувались, дивіться поради:
Loading...