Як правильно зберігати продуктові запаси (поради у Сніданку з 1+1)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно зберігати продуктові запаси (лайфхаки у Сніданку з 1+1)
freepik.com

Якими продуктами можна запастися надовго і як зробити так, аби вони не зіпсувались?

Поділитися:

В Україні триває повномасштабна війна, яку підступно розпочала росія. На фоні тривожних новин та здорожчання продуктів харчування люди намагаються запастися найнеобхіднішим, аби пережити зиму. Тому дуже важливо розуміти. Як правильно зберігати продуктові запаси, аби вони не зіпсувались. Як це зробити, розбирались у "Сніданку з 1+1".

Кулінарна блогерка Дарія Дорошкевич у студії "Сніданку з 1+1" розповіла, що майже усе можна закупити на кілька місяців, окрім молодих овочів. Також вона поділилась лайфхаками, як максимально довго можна зберігати різні продуктові запаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заморозити овочі на зиму (поради у Сніданку з 1+1)

Зберігання сухих продуктів

Крупи

У поліетиленових пакетиках крупи не можна зберігати. Їх обов'язково потрібно пересипати, бажано, у скляні банки.

Для того, аби у крупі нічого "не завелося", варто до кожної банки додати лаврове листя, чорний перець чи духмяний та причавлений зубчик часнику. Якщо крупа досить дрібна, цю суміш краще помістити у фільтр для чаю чи марлю.

Сушені гриби

До грибів так само додаємо лаврове листя, перець, часник і зберігаємо у скляній банці. 

Борошно

Борошно категорично не можна зберігати у герметичній тарі. Також не можна зберігати його на балконі. Борошно варто зберігати або у паперовому пакеті, але тільки у сухому темному місці, або у скляній банці, але її не можна закривати герметично (можна закріпити марлю резинкою). Оскільки борошно дуже вбирає усі можливі запахи, варто ретельно обирати місце, де воно зберігатиметься.

борошно

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк зберігати м’ясо, яйця, молочну продукцію, зелень, овочі та фрукти у спеку: поради від Наталії Самойленко

Цукор

Цукор найкраще зберігати у скляній банці, його можна закривати. Єдиний нюанс — не можна зберігати цукор поруч зі спеціями, аби він не увібрав у себе різні аромати.

цукор

Чай

Якщо ви купуєте чай для зберігання, не відкривайте пакетики, які не використовуєте. Бажано тримати у спеціальних пакетах, аби зберегти аромати. Найкраще зберігати у скляних баночках.

Сухофрукти

Сухофрукти можна зберігати у вакуумі, якщо є така можливість. Також можна зберігати у бавовняних мішечках у прохолодному місці, де немає вологи. 

чай

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк заморозити малину цілою: покроковий рецепт зимового зберігання фруктів

Зберігання овочів і фруктів

Картопля

Картоплю не можна зберігати у сітці, зате можна мішках можна, але не поліетиленових. Найкраще вона збережеться у прохолодному (не більше 12-15 градусів) темному сухому місці.

Морква, буряк і цибуля

Зараз вони молоді, їх варто зберігати у холодильнику і не потрібно купляти багато. Восени можна купити і зберігати у сухих місцях. Моркву та буряк варто зберігати у ящику з піском.

Цитрусові

Є рекомендації зберігати цитрусові не у холодильнику.

Помідори

Помідори будуть смачніші, якщо не зберігати їх у холодильнику, але варто пам'ятати, що вони так швидше дозрівають.

Огірки

Огірки варто зберігати у холодильнику.

Якими продуктами можна запастися надовго і як зробити так, аби вони не зіпсувались, дивіться поради:

Новини по темі