Як заморозити овочі на зиму: як фасувати, в чому зберігати (морозимо перець, помідори, зелень, баклажани за правилами Антоніни Лесик)

Настав період активних заготовок продуктів на зиму. Експерти радять – найкраще овочі та зелень заморожувати, так вони не втрачають своїх корисних властивостей.

Як правильно заморозити овочі на зиму? Своїми способами та лайфхаками поділилася садова блогерка Антоніна Лесик, яка завітала до шоу «Сніданок з 1+1».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як законсервувати огірки хрусткими, а помідори не порепаними: поради від Антоніни Лесик

Антоніна Лесик говорить:

Морозити овочі корисно, бо при заморозці зберігається максимум вітамінів, на відміну від консервування.

Ознайомтеся з правилами заморозки овочів від Антоніни Лесик:

Антоніна наголошує – після розморозки продукт треба використати впродовж декількох годин.

Морозити овочі та зелень можна у:

  • Пластикових контейнерах, які витримують низькі температури.
  • Зіп-пакетах з герметичною застібкою.
  • Формочках для льоду.
  • Силіконових формах для кексів.

Щоб заморозити помідори чи перець, Антоніна Лесик радить порізати їх на слайси чи кільця, розкласти у пакет одним шаром та покласти до морозилки. Такі помідори чи перець можна потім використовувати для приготування піци, пирогів, омлету, рагу. Про те, як дістати з зіп-пакету повітря, щоб він займав у морозилці менше місця, дивіться у відео вгорі. А в цьому відео дивіться, як консервувати зелені помідори:

Loading...

З помідорів та, наприклад, базиліку, можна приготувати пюре та заморозити його у силіконових формах для кексів. Для цього помідори та базилік перебиваємо на блендері, отриману масу розливаємо у формочки і ставимо до морозилки.

А ось для заморозки зелені можна використати формочки для льоду. Подрібнену зелень розкладаємо у ці формочки, заливаємо водою та відправляємо до морозилки. Також зелень можна морозити у стандартних зіп-пакетах чи пластикових контейнерах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи від садової експертки Антоніни Лесик

Найбільше проблем зазвичай виникає з заморозкою баклажанів. Але і їх можна подолати: спочатку баклажани треба запекти, потім дістати з них м’яку частину і заморозити овочі будь-яким зручним способом, описаним вище.

Дивіться відео про ягідні зготовки на зиму від Антоніни Лесик:

Loading...

Більше новин