Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився рецептом овочевого Наполеону, який підкорює не тільки виглядом, а й смаком. Хоча ця страва й називається «дієтичний Наполеон», до класичного торта вона має лише зовнішню схожість. Насправді це овочевий салат із буряка та вершкового сиру –альтернатива святковим закускам, яку легко приготувати вдома.
Ніжний, трохи солодкуватий буряк чудово поєднується з вершковим сиром і легким часниково-імбирним ароматом, створюючи гармонійний баланс гостроти та ніжності. І головне, що він готується легко та з доступних інгредієнтів. Тож якщо хочете приємно здивувати гостей або себе чимось новим і смачним, цей салат стане ідеальним варіантом.
1. Підготуйте основу. Вершковий сир викладіть у миску. За бажанням його можна замінити на кисломолочний сир, протертий через сито або подрібнений у блендері.
2. Додайте сметану. Використовуйте густу, жирну сметану, щоб маса вийшла ніжною.
3. Додайте подрібнений часник, імбир, спеції та нарізану зелень. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
4. Запечіть буряк. Очищений буряк загорніть у фольгу, додайте ложку води й випікайте при 180 °C близько години. Запечений буряк зберігає максимум користі й природну солодкість.
5. Зберіть салат. Остиглий буряк наріжте тонкими слайсами. На тарілку викладайте по кілька шматочків, формуючи «коржі». Кожен шар змащуйте сирним кремом.
6. Оформіть страву. Зверху полийте гранатовим соусом і посипте подрібненими волоськими горіхами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: