Цю ікру в Одесі готують усі – кожен по-своєму, але завжди з любов’ю. Головний секрет криється в запечених овочах, які замість подрібнення в блендері нарізуються шматочками.
У Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін розповів, як приготувати справжню одеську ікру з баклажанів. Приготуйте хоча б раз і ви зрозумієте, чому без цієї страви неможливо уявити осінній стіл!
1. Запікаємо овочі. Баклажани і перець вимийте, зробіть кілька проколів виделкою, змастіть олією і запікайте у духовці при 200°C близько 30 хвилин. Овочі мають стати м’якими, а шкірка легко відділятися.
2. Очищаємо. Зніміть шкірку з перцю та баклажанів. У баклажанів видаліть серединку з насінням, залишивши тільки м’якоть.
3. Готуємо основу. Подрібніть запечені овочі ножем. Не у блендері! Саме так ікра матиме ту ніжну, але фактурну текстуру, яку цінують в Одесі. Додайте дрібно нарізану цибулю, свіжі помідори і часничок (за бажанням).
4. Заправляємо. Посоліть, поперчіть і додайте трохи рослинної олії. Добре перемішайте, щоб усі овочі «подружилися» між собою.
5. Подаємо. Охолоджену ікру подавайте з тостами, свіжим хлібом або до картоплі. Вона смакує і теплою, і після кількох годин у холодильнику, коли аромати остаточно розкриються.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: