Поєднання овочів та м'яса - традиційне для українців. Цієї суботи в ефірі «Сніданок.Вихідний» популярна телепара Савва Лібкін та Людмила Барбір вирішили здивувати рецептом м`ясних рулетів із цукіні або інволтіні на український манер.
Ними пригостили шоумена Юрія Горбунова та директора Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Івана Слободяника. Вони дуже високо оцінили смак страви.
Loading...
Інволтіні – національна італійська страва, яку здебільшого готують на півдні країни. Саме слово походить від «інвольтаре», що означає загортати або закручувати. Традиційні м’ясні інволтіні готуються виключно з яловичини або телятини, і обов’язково в соусі. З овочів використовують баклажани або цукіні, які натирають на спеціальній терці - мандоліні. Вона міцно закріплюється на столі і не ковзає. Зазвичай інволтіні подають як основну страву або у вигляді закуски.
Для рецепту вам знадобиться:
ІНГРІДІЄНТИ
М'ясо курячих стегенець – 500 г
Хлібна крихта – 50 г
Твердий сир – 50 г
Цукіні – 1 шт.
Цедра та сік – 1 лимону
Зелень кропу – 1 ст.л.
Зелень петрушки – 1 ст.л.
Часник – 1 зубчик
Вершкове масло – 50 г
Оливкова олія
Соняшникова олія
Сіль, перець
Дерев’яні шпажки
ПРИГОТУВАННЯ
Використовуємо філе стегна, а не грудки. Тоді м'ясо буде більш соковитим, - говорить Савва Лібкін
Обирайте скляний посуд, так ваш маринад не окислятиметься, - запевняє ресторатор.
Цукіні зручно нарізати на мандоліні. Тоді вони будуть однакового розміру і товщини, - зазначає Савва.
Шпажки краще попередньо замочити у воді, для того, щоб вони не обгоряли при готуванні, - наголошує Савва Лібкін.
Інволтіні можна приготувати не тільки на сковороді, але й в духовці або на грилі, - додає ресторатор.
Готову страву можна подавати з гарніром із картоплі, помідорами та руколою.
Нагадаємо, нещодавно Савва Лібкін і Людмила Барбір приготували український кіш.