Низькокалорійний десерт із хурмою за рецептом Руслана Сенічкіна

Ведучий 1+1 поділився секретом приготування ніжної панакоти.

Панакота – це популярний італійський десерт. В дослівному перекладі панакота означає «вершкове желе». Зараз десерт традиційно готують з вершків, молока, цукру і желатину, часто додають ваніль. У програмі «Сніданок з 1+1» телеведучий Руслан Сенічкін поділився секретами приготування надзвичайно корисної та низькокалорійної панакоти з джемом із хурми.

Читайте також: Рецепт від Руслана Сенічкіна: Печені яблука з інжиром

ІНГРЕДІЄНТИ

Вершки - 400 г

Молоко - 60 мл

Імбир - 20 г

Цукор - 4 ст.л.

Вода - 30 мл

Пектин - 1 ч. л.

Желатин - 12 г,

Хурма - 100 г. 

Читайте також: Як вибрати смачну хурму.

ПРИГОТУВАННЯ

  1. В сотейник налити молоко і поставити на вогонь. Додати вершки.
  2. До гарячого молока додати желатин та цукор.

Суміш нагріти на невеликому вогні, час від часу помішуючи, для того, щоб желатин та цукор розчинилися, - зауважує Руслан Сенічкін.

  1. Почистити імбир. Відрізати невеликий шматок і натерти його в сотейник. Потримати на вогні кілька хвилин.

Почистити імбир можна звичайною ложкою. Так ви не обріжете зайвого, - каже телеведучий.

  1. В окрему посудину через сито перелити готову суміш з молока, желатину та імбиру.
  2. Дочекатися поки маса трохи охолоне і поставити в холодильник на 2 год.
  3. Почистити хурму від шкірки.

Хурма надзвичайно низькокалорійний продукт, який удвічі корисніший, аніж гарбуз та яблуко, - зазначає Руслан Сенічкін.

  1. Сотейник поставити на вогонь і додати туди трохи води. М’якоть хурми покласти у сотейник.
  2. Зверху посипати цукром і додати пектину. Усе ретельно перемішати.

Пектин додається для того, щоб суміш перетворилася на джем, - говорить телекулінар.

  1. Суміш потрібно довести до кипіння і зняти з вогню.
  2.  Дістати з холодильника панакоту і залити зверху джемом з хурми.

Джем не має бути гарячим, принаймні кімнатної температури, - акцентує увагу Руслан Сенічкін.

Десерт можна готувати як до обіду, так і замість сніданку. Подавати можна також з ягідними, карамельними та шоколадними сиропами.

Нагадаємо, нещодавно Руслан Сенічкін поділився рецептом смачного шоколадного суфле з морозивом.

Більше новин