Літо багате на природні смаколики, які нам щедро дарує природа. Серед них полуниця та черешня, які обов'язково треба вживати у червні. Про те, чому вони корисні та про які обмеження треба знати, вживаючи їх, у "Сніданку з 1+1" розповіла постійна експертка шоу, дієтологиня Наталія Самойленко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що приготувати з полуниці: полуничне масло, полуничний борщ і гаспачо з полуницею (рецепти)
Неможлво уявити червень без полуниці. Наталія Самойленко розповідає:
"Я як дієтолог дуже поважаю полуницю за її смак, за її здатність підвищувати настрій, працювати з депресією, це важливо зараз. До того ж, не дивлячись на досить солодкий смак, у полуниці небагато цукрів, і це дозволяє рекомендувати її пацієнтам, що мають зайву вагу, підвищений цукор у крові".
Тож до переваг полуниці можна віднести:
►Приємний смак, який підвищує настрій і завдяки якому полуниця є природним антидепресантом.
►Невисокий вміст цукрів.
Черешню теж обожнюють їсти на початку літа. Проте з нею треба бути обережнішими, ніж з полуницею. Чому? Наталія Самойленко дає таку відповідь:
"У черешні великий вміст цукрів, тому з нею є певні обмеження і по кількості, яку можна вживати, і по часу".
Тож краще вживати черешню у першій половині дня і не більше, ніж 300-400 г на добу.
До переваг черешні дієтологиня відносить:
►Приємний смак, який підвищує настрій.
►Виводить надлишок холестерину з організму.
►Виводить надлишок води, що поліпшує роботу серцево-судинної системи.
Також Наталія Самойленко назвала овочі та фрукти, які треба їсти в червні, та пояснила як правильно їсти сезонні овочі і фрукти. Про це детальніше дивіться у відео:
Loading...