Український борщ – входить до десятки найвідоміших страв світу, проте в кожному куточку нашої країни його готують по-різному.
Протягом тижня на сторінці Сніданок з 1+1 у Facebook українці ділилися ексклюзивними рецептами борщів. Творча команда 1+1 відібрала найкращі та створила українську мапу борщу.
Найбільше команду Сніданок з 1+1 вразив рецепт українського борщу від одесита Павла. Для довершеності смаку чоловік додає в борщ коньяк і сіль лимона.
Loading...
До 25-ої річниці Незалежності України ведучий Сніданок з 1+1 Руслан Сенічкін поділився своїм рецептом полтавського борщу з гречаними галушками. Секрет страви – у квасі та почерговості приготування.
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ БОРЩУ
Сало – 300 г.
Буряк – 5 шт.
Морква – 2 шт.
Картопля – 3 штю
Горошок – 200 г.
Капуста – 300 г.
Квас – 250 г.
Вода – 3 л.
Спеції та зелень за смаком.
1. У каструлі, в якій буде варитися борщ, посмажити сало. Перед цим його треба потовкти в макітрі, або дрібно порізати.
2. Додати порізану цибулю та натерту моркву. Смажити 2-3 хв.
3. Залити окропом.
4. Додати порізану картоплю.
Тим часом на окремій пательні можна приготувати заправку для борщу, – каже Руслан Сенічкін.
5. Викласти на пательню сало. Викласти натертий буряк і спеції. Перемішати.
6. Вилити на пательню квас. Тушкувати 2-3 хв.
7. Викласти суміш в каструлю.
8. Додати нашинковану капусту та горошок.
Для особливого смаку додайте до борщу неповну столову ложку цукру, – радить Руслан Сенічкін.
9. Довести до кипіння. Варити ще 5 хв.
10. Додати галушки.
Яйце – 2 шт.
Вода – 150 мл.
Борошно гречане – 4 ст.л.
Нагадаємо, що нещодавно 1plus1.ua писав про ТОП-10 найкращих українських пісень до Дня Незалежності України.