Поради дієтолога: Влітку треба пити квас

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Квас – найкращий народний засіб від авітамінозу.

Поділитися:

Квас – один із найбільш поживних і корисних напоїв. У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Галина Незговорова розповіла про властивості квасу та його різновиди.

Напій отримують у результаті спиротового та молочнокислого бродіння сусла – густого зернового екстракту. Завдяки зерновим культурам, хлібним дріжджам і добавкам квас набуває корисних властивостей.

Квас має не лише приємний смак, але й чимало вітамінів, мінералів, біологічно активних речовин і амінокислот, – каже дієтолог.

Дію квасу на організм людини порівнюють з кисломолочними продуктами, він покращує мікрофлору кишечника, а це сприяє підвищенню імунітету.

КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ КВАСУ

– освіжає та втамовує спрагу;

– активізує обмін речовин;

– позитивно впливає на стан нервової та серцево-судинної систем;

– підвищує кислотність шлунка.

Існують хлібний, овочевий та ягідно-фруктовий види квасу. Перед тим, як купувати квас, варто звернути увагу на його склад.

Справжній квас не повинен містити барвників, консервантів і ароматизаторів. Строк зберігання натурального напою не може перевищувати 30 днів. 

Нагадаємо, що нещодавно Валентина Хамайко розкрила рецепт безалкогольного мохіто, який чудово тамує спрагу в спеку і тонізує.

Новини по темі