Справжній смак Туреччини: рецепт вишуканого пирога з баклажанів від Валентини Хамайко

Рецепт пікантної і дуже соковитої турецької страви Патлікан капама у Сніданку з 1+1

Спробуйте справжній смак Туреччини з вишуканою стравою — Патлікан капама, яку приготувала Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1. Прикрашена свіжою зеленню з баклажанами і рисом, Патлікан капама стане справжньою східною окрасою вашого українського столу.

Інгредієнти:

  • Баклажан - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Томати - 3 шт.
  • Часник - 3 зуб.
  • Куряче філе - 400 г
  • Спеції - на смак
  • Куркума - на смак
  • Аджика - 200 мл.
  • Твердий сир - 200 г
  • Зелень - на смак

Приготування:

  1. Нарізати баклажани на тонкі слайси 
  2. Обсмажити баклажани на грилі, аби вони стали пластичними
  3. На пательні обсмажити курку разом з дрібно нарізаним перцем і томатами
  4. Додати до суміші на пательні рис і аджику
  5. Викласти баклажани у форму для запікання 
  6. Посипати тертим сиром
  7. Додати начинку з пательні 
  8. Зверху посипати сиром 
  9. Накрити верхнім шаром баклажанів 
  10. Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З несподіваним підходом до начинки: рецепт піци у формі троянди від Єгора Гордєєва

Більше новин