Спробуйте справжній смак Туреччини з вишуканою стравою — Патлікан капама, яку приготувала Валентина Хамайко у Сніданку з 1+1. Прикрашена свіжою зеленню з баклажанами і рисом, Патлікан капама стане справжньою східною окрасою вашого українського столу.
Інгредієнти:
- Баклажан - 2 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Солодкий перець - 2 шт.
- Томати - 3 шт.
- Часник - 3 зуб.
- Куряче філе - 400 г
- Спеції - на смак
- Куркума - на смак
- Аджика - 200 мл.
- Твердий сир - 200 г
- Зелень - на смак
Приготування:
- Нарізати баклажани на тонкі слайси
- Обсмажити баклажани на грилі, аби вони стали пластичними
- На пательні обсмажити курку разом з дрібно нарізаним перцем і томатами
- Додати до суміші на пательні рис і аджику
- Викласти баклажани у форму для запікання
- Посипати тертим сиром
- Додати начинку з пательні
- Зверху посипати сиром
- Накрити верхнім шаром баклажанів
- Випікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З несподіваним підходом до начинки: рецепт піци у формі троянди від Єгора Гордєєва