Рисилованики – це те ж саме, що й деруни або драники. Так цю страву називають на Закарпатті. Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс в студії «Сніданку з 1+1» приготували страву за рецептом глядачки. Перед приготуванням експерт з української мови Олександр Авраменко розповів, чому саме так називають деруни на Закарпатті? Справа в тому, що на місцевому діалекті тертка називається рисилов, а терти картоплю – рисиловати ріпу. Тому й рисилованики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа
Для приготування рисиловаників необхідно взяти картоплю, борошно, часник, сіль, перець, яйце та олію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви з кабачків: Руслан Сенічкін готує фаршировані кабачки з моцарелою та помідорами (РЕЦЕПТ)
Вже через декілька хвилин можна поласувати поживною і смачною, улюбленою з дитинства стравою. Смачного!
Відео з приготування рисиловаників можна переглянути тут:
Loading...