Рисилованики – закарпатські деруни: готуємо швидку, смачну та поживну страву (рецепт)

Рисилованики – це знайомі всім деруни. Так їх називають на Закарпатті. Ведучі «Сніданку з 1+1» приготували цю страву в студії.

Рисилованики – це те ж саме, що й деруни або драники. Так цю страву називають на Закарпатті. Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс в студії «Сніданку з 1+1» приготували страву за рецептом глядачки. Перед приготуванням експерт з української мови Олександр Авраменко розповів, чому саме так називають деруни на Закарпатті? Справа в тому, що на місцевому діалекті тертка називається рисилов, а терти картоплю – рисиловати ріпу. Тому й рисилованики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа

Для приготування рисиловаників необхідно взяти картоплю, борошно, часник, сіль, перець, яйце та олію.

Приготування

  1. Треба почистити та натерти на дрібній тертці картоплю.
  2. Додати до отриманої маси борошно, сіль і перець за смаком.
  3. Вичавити сік з часника.
  4. Вбити яйце і все перемішати.
  5. Розігріти пательню, змастити її олією.
  6. Накладати на пательню отриману масу ложкою і смажити рисилованики до готовності з обох боків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви з кабачків: Руслан Сенічкін готує фаршировані кабачки з моцарелою та помідорами (РЕЦЕПТ)

Вже через декілька хвилин можна поласувати поживною і смачною, улюбленою з дитинства стравою. Смачного!

Фото: pixabay.com/Taken

Відео з приготування рисиловаників можна переглянути тут:

Більше новин