Рисилованики – закарпатські деруни: готуємо швидку, смачну та поживну страву (рецепт)
Рисилованики – це знайомі всім деруни. Так їх називають на Закарпатті. Ведучі «Сніданку з 1+1» приготували цю страву в студії.
Рисилованики – це те ж саме, що й деруни або драники. Так цю страву називають на Закарпатті. Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс в студії «Сніданку з 1+1» приготували страву за рецептом глядачки. Перед приготуванням експерт з української мови Олександр Авраменко розповів, чому саме так називають деруни на Закарпатті? Справа в тому, що на місцевому діалекті тертка називається рисилов, а терти картоплю – рисиловати ріпу. Тому й рисилованики.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фірмова окрошка від Руслани Писанки: рецепт найпопулярнішої страви літа
Для приготування рисиловаників необхідно взяти картоплю, борошно, часник, сіль, перець, яйце та олію.
Приготування
- Треба почистити та натерти на дрібній тертці картоплю.
- Додати до отриманої маси борошно, сіль і перець за смаком.
- Вичавити сік з часника.
- Вбити яйце і все перемішати.
- Розігріти пательню, змастити її олією.
- Накладати на пательню отриману масу ложкою і смажити рисилованики до готовності з обох боків.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Страви з кабачків: Руслан Сенічкін готує фаршировані кабачки з моцарелою та помідорами (РЕЦЕПТ)
Вже через декілька хвилин можна поласувати поживною і смачною, улюбленою з дитинства стравою. Смачного!
Фото: pixabay.com/Taken
Відео з приготування рисиловаників можна переглянути тут: