Щедрий вечір: Як приготувати вареники з сюрпризом

Рецепт корисних вареників з овочами та горіхами.

Вареники – чудова українська страва, яку люблять готувати на свята, зокрема на Щедрий вечір. Як розповіли у Сніданку з 1+1, раніше вважалося, що вареник схожий на місяць. Тож йому надавали символічного знання – початку чогось нового. 

Дізнавайтеся рецепт поживних вареників із овочами та горіхами, у яких можна заховати приємний сюрприз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів

ІНГРЕДІЄНТИ

Начинка:

Цвітна капуста – 300 г

Цибуля – 1 шт.

Горіхи – 100 г

Часник – 2 зуб.

Олія – 2 ст. л.

Тісто:

Борошно – 350 г

Кефір – 200 г

Олія – 20 мл

Яйце – 1 шт.

Сіль і цукор за смаком

Loading...

ПРИГОТУВАННЯ:

Начинка

Нарізати цвітну капусту, додати до неї цибулю, часник. Опісля все це смажимо до появи золотої скоринки. Як тільки капуста стане м’якою, додати до неї подрібнені горіхи. Сіль і перець – за смаком.

Тісто

1. Додати до борошна холодний (!) кефір, яйце та цукор.

2. Замішати тісто. Воно має бути м’яким, не надто пружним.

3. Розкатати тісто та вирізати з нього кружечки.

4. Покласти начинку на кружечки з тіста. Також можна "загорнути" монетку, яке стане сюрпризом для того, хто смакуватиме вашими варениками. 

5. Варити приготоване у підсоленій воді, помішуючи ложкою, щоб вареники не пристали до дна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів солодощів, що покращать настрій взимку

Більше новин