5 рецептів солодощів, що покращать настрій взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Руслан Сенічкін поділився рецептами духмяної випічки.

Поділитися:

Взимку хочеться посмакувати запашним десертом та чашкою гарячого чаю. Ведучий Сніданку з 1+1 Руслан Сенічкін поділився ідеями смачних рецептів солодощів, що покращать ваш настрій у холодну пору. Поспішайте приготувати духмяні смаколики для усієї родини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 надсмачних рецептів солодощів без цукру

ПЕРЕВЕРНУТИЙ ПИРІГ З МАНДАРИНІВ

Інгредієнти

цукор - 150 г

борошно - 220 г

розпушувач - 1 ч. л.

мандарини - 6 шт

яблучний оцет - 1 ст. л.

рослинна олія - 1 ст. л.

вершкове масло - 30 г.

тростинний цукор - 100 г

мигдальне молоко - 100 мл

Приготування:

1. Змастити форму для випікання борошном. Додати тростинного цукру.

2. Почистити мандарини та розрізати на рівні частини. 

3. Замісити тісто. Змішати борошно, цукор, розпушувач і сіль. Перемішати.

4. Додати мигдальне молоко, яблучний оцет, рослинну олію і ванільний екстракт.

5. Викласти мандарини у формочку. Залити тісто. Випікати пиріг при температурі 180 градусів впродовж 30 хв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 простих рецептів печива для затишного настрою

ПЕЧИВО З МИГДАЛЕМ 

Інгредієнти

мед - 30 г.

сіль - 1 ч. л.

паприка - 1 ч. л.

борошно - 220 г.

білок одного яйця

картопляний крохмаль - 40 г.

вершкове масло - 100 г

Приготування:

1. В сотейник перекласти вершкове масло. Додати меду. Нагріти. 

2. В чаші блендеру змішати сухі інгредієнти: борошно, картопляний крохмаль, сіль, паприку. Вилити мед та масло у суху суміш. Перемішати.

3. Розкатати тісто. Вирізати фігурки за допомогою форм. 

4. Випікайте печиво при температурі 180 градусів протягом 7-8 хв. 

БАНАНОВИЙ ТАРТ

Інгредієнти

цукор - 150 г

вода - 2 ст. л.

банани - 4 шт

ванільний цукор - 2 ч. л.

вершкове масло - 40 г.

листкове тісто - 400 г

Якщо ви не можете обрати, що ж такого солоденького з'їсти - обирайте рецепт бананового тарта. Руслан Сенічкін поділився смачним рецептом. Деталі приготування дивіться у відео. 

МОРКВЯНО-СИРНІ МАФІНИ 

Інгредієнти

яйця

сир - 200 г 

морква - 160 г

борошно - 200 г

розпушувач - 1 ч. л.

волоський горіх - 100 г

вершкове масло - 130 г

ванільний цукор - 1 ст. л.

тростинний цукор - 130 г

Приготування:

1. Натерти моркву. Додати до неї подріблених волоських горіхів, сир, вершкового масла, цукру, розпушувача та борошна. Розмішати ложкою.

2. В чашу для блендера розбити яйця. Додати тростинного цукру. Розмішати. 

3. Додати рідку суміш до моркви. 

4. Заповнити формочки наполовину. Випікати мафіни при температурі 180 градусів протягом 40-45 хв. 

ЗАПЕЧЕНА ХУРМА

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних страв з хурми, які розкриють її смак

Інгредієнти:

Хурма – 4 шт.

Кориця – 1 ч. л.

Ром – 1 ст. л.

Мед – 1 ст. л.

Вівсяні пластівці – 100 г

Волоський горіх – 70 г.

Мускатний горіх – 70 г.

Приготування

1. Зрізати із хурми капелюшок. Вийняти серцевину і помістити її в окрему посудину. 

2. У формочку для запікання помістити хурму.

3. Приготувати начинку. Змішати серцевину хурми з горіхами, корицею, мускатним горіхом, вівсяними пластівцями, ромом та медом. 

4. Наповнити начинкою хурму. Випікати протягом 15 хв. при температурі 200 градусів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 духмяних смаколиків, які наблизять відчуття свята

Новини по темі