Щедрий вечір: Як приготувати вареники з сюрпризом
Рецепт корисних вареників з овочами та горіхами.
Вареники – чудова українська страва, яку люблять готувати на свята, зокрема на Щедрий вечір. Як розповіли у Сніданку з 1+1, раніше вважалося, що вареник схожий на місяць. Тож йому надавали символічного знання – початку чогось нового.
Дізнавайтеся рецепт поживних вареників із овочами та горіхами, у яких можна заховати приємний сюрприз.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидко та просто: 5 зимових рецептів
ІНГРЕДІЄНТИ
Начинка:
Цвітна капуста – 300 г
Цибуля – 1 шт.
Горіхи – 100 г
Часник – 2 зуб.
Олія – 2 ст. л.
Тісто:
Борошно – 350 г
Кефір – 200 г
Олія – 20 мл
Яйце – 1 шт.
Сіль і цукор за смаком
ПРИГОТУВАННЯ:
Начинка
Нарізати цвітну капусту, додати до неї цибулю, часник. Опісля все це смажимо до появи золотої скоринки. Як тільки капуста стане м’якою, додати до неї подрібнені горіхи. Сіль і перець – за смаком.
Тісто
1. Додати до борошна холодний (!) кефір, яйце та цукор.
2. Замішати тісто. Воно має бути м’яким, не надто пружним.
3. Розкатати тісто та вирізати з нього кружечки.
4. Покласти начинку на кружечки з тіста. Також можна "загорнути" монетку, яке стане сюрпризом для того, хто смакуватиме вашими варениками.
5. Варити приготоване у підсоленій воді, помішуючи ложкою, щоб вареники не пристали до дна.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів солодощів, що покращать настрій взимку