ТОП-3 рецепти супів, аби зігрітися взимку від “Сніданку з 1+1”

Смачні та оригінальні рецепти супів, які подарують затишок у холодну пору.

Класичний французький цибулевий суп або суп від Бріджит Джонс

 

Loading...

Цибулевий суп є візитною карткою французької кухні. Насичений аромат білого вина в повній мірі розкривається в поєднанні з хрустким багетом. Цей суп вважається одним з найбільш витончених делікатесів кулінарного мистецтва.

У відомій романтичній комедії «Щоденник Бріджит Джонс» головна героїня намагалась змінити своє життя і в першу чергу навчитись готувати. Тож першою спробою здивувати гостей стало приготування класичного французького цибулевого супа. Проте Бріджит забула про деталь - вчасно витягнути синю нитку з бульйону і суп вийшов блакитного кольору.

Валентина Хамайко демонструє унікальний спосіб приготування, де вам не знадобиться ніяка синя нитка. А які саме компоненти необхідні - дивись у випуску “Сніданку з 1+1”.

Інгредієнти: 

  • Цибуля - 1 кг
  • Бульйон - 1 л
  • Вершкове масло - 50 г
  • Біле вино - 100 г
  • Чебрець - 1 гілочка 
  • Твердий сир - 400 г
  • Багет - 1 шт
  • Мускатний горіх 
  • Сіль 

Приготування:

  1. Нарізати цибулю напівкільцями 
  2. Розтопити олію разом з вершковим маслом у каструлі з товстим дном
  3. Додати цибулю до олії і жарити на повільному вогні постійно помішуючи
  4. Влити вино і тушити на повільному вогні 
  5. Поступово додати бульйон, тушуючи до загущення
  6. Подати суп у глибокій ємності з грінками зверху і посипати тертим сиром 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Проста страва для чоловіків: рецепт ситного м’ясного пирога без тіста

Поживний крем-суп із сочевиці 

Loading...

Крем - супи вже давно посіли окреме місце у списку фаворитів серед улюблених страв гурманів. Такі супи є дуже ніжними і приємними за текстурою. Крем - суп із сочевиці від Єгора Гордєєва у “Сніданку з 1+1” є прикладом неймовірно корисної, збагаченої овочами і поживними речовинами страви. Вона якнайкраще підходить для смачного обіду у сімейному колі. 

Інгредієнти:

  • Сочевиця - 200 г
  • Картопля - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Томатна паста - 1 ст.л
  • Часник - 2 зуб
  • Оливкова олія - 50 мл
  • Сіль 
  • Перець 
  • Спеції 

Приготування:

  1. Нарізати картоплю, моркву, помідор і цибулю 
  2. Відварити нарізані овочі разом із сочевицею 
  3. Влити оливкову олію, томатну пасту та додати спеції 
  4. Помістити блендер у гарячу ємність, подрібнивши до консистенції крему 
  5. Подавати суп прикрасивши грінками та зеленню 

Закарпатський борщ із вишнями 

Loading...

Борщ є традиційною стравою для всіх українських родин. Проте кожна родина готує його по своєму. Рецепт борщу часто має власні особливості в залежності від регіону. Костянтин Грубич у “Сніданку з 1+1” показав унікальний рецепт гарячого закарпатського борщу з вишнями. Вишні в страві не просто так – вони додають цікавий ягідний присмак і необхідну кислинку, що виділяє цей рецепт поміж інших.

Інгредієнти: 

  • Вода - 3 л
  • Вишні - 1 кг
  • Реберця - 500 г
  • Морква - 200 г
  • Цибуля - 200 г 
  • Капуста - 200 г
  • Перець болгарський - 200 г
  • Оливкова олія - 3 ст. л
  • Лаврове листя - 3 шт
  • Сіль - 1 ст. л
  • Цукор - 1 ст. л
  • Чорний перець 

Приготування:

  1. Реберця обсмажити на пательні 
  2. На окремій пательні з оливковою олією підсмажити овочі: моркву, цибулю, болгарський перець і порізаний томат. Додати цукор 
  3. Отриману овочеву зажарку відправити в окріп разом із нарізаною капустою і підсмаженим м’ясом. Варити до готовності 
  4. В кінці додати вишню без кісточок і проварювати близько 10 хвилин 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні в "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".
 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Ідея простої та смачної вечері: грибні кульки в паніруванні від “Сніданку з 1+1”

Більше новин